AURORA ITALIA JEWELLERY | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Monday, May 15

AURORA ITALIA JEWELLERY

AURORA ITALIA JEWELLERY | Assalamualaikum semua. Tiba-tiba tengah free ni rasa nak godek-godek emas pulak. Jarang aku nak search pasal emas ini. Almaklum lah. Nak beli duit nya pon masih belum cukup-cukup lagi. Tapi kalau orang yang memang 'gila' dengan koleksi emas, berapa harga nya pon mereka sanggup beli. 

Seperti yang semua tahu, emas ni nilai atau value nya takkan luput. Jadi siapa yang berkemampuan boleh beli emas untuk simpanan aset sendiri. Yang tak mampu pulak? macam mana? Bagi yang tak berkemampuan, anda masih lagi boleh beli. Cari yang murah-murah. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan?


Kebiasaanya, kalau mereka yang minat dengan set barang kemas, kretiria harga akan jatuh pada yang terakhir dalam senarai. Macam aku cakap tadi, bila dah minat mahal mana pon mereka sanggup untuk miliki. Ada yang betul-betul addict mereka akan view emas tu dari segi design, mereka akan tahu trend orang pakai design apa sekarang, emas yang kontemporari atau tradisional, semua mereka akan tahu

Tapi dalam kes ini, bertuah lah 'bakal suami' aku, sebab aku walau lawa macam mana pon bila tengok je tag harga RM1000 ++, tutup mata, jalan je lah. Tapi kalau dapat? 

Syukur Alhamdulillah....(heheheheh)

Aku ni jarang sekali nak kenakan sebarang jenis emas kat badan. Tapi sebab usia dah meningkat dari remaja kepada wanita ni, mula lah rasa tiba-tiba terfikir nak pakai gelang, rantai, cincin. Di sebabkan aku bukan jenis yang 'jewellery addict' bila pergi shopping mall pon jarang nak singgah kedai-kedai emas. 

Akan tetapi sekiranya aku nak beli emas, tak kisah lah gelang, rantai, atau cincin, aku suka beli yang simple dan 'nice'. Bila pakai tu tak rasa heavy. Design dia pula, nak design yang 'sweet-sweet'. Sure aku akan jatuh cinta. 

Cantikkan loket tu? Simbolik sangat? Nama dia Key To Heart. Gabungan batu Cubic Zirconia putih dan pink tu buat design tu nampak lagi 'sweet'. Design ni memang sesuai sangat untuk pasangan bercinta. Loving couple! (I'm in love already!!!)



Sebenarnya ini adalah koleksi emas dari Aurora Italia . Barang kemas tulen yang didatangkan  terus dari Itali. Kalau pergi kat website dia pon, anda semua boleh tengok yang kebanyakkan design dari koleksi Aurora Italia Jewellery boleh di kelaskan atau di kategori sebagai modern dan kotemporari. Jadi untuk mereka yang suka kan design terbaru, nampak lebih elegantkoleksi Aurora Italia sesuai untuk anda semua cuba. 

Koleksi Bangle 'Queen Of My Heart'  dari Aurora Italia

Untuk pengetahuan anda semua juga, Aurora Italia Jewellery juga ada menawarkan personal customise design mengikut kehendak customer. Nak kecilkan? Nak besarkan? ikut size masing-masing.  Banyak lagi koleksi mereka yang anda semua boleh tengok. Mana tahu nak tukar selera cuba koleksi baru. Boleh visit terus Official Aurora Italia Jewellery untuk cuci mata.

Ok, aku nak sambung survey-survey emas dari Aurora Italia, rambang mata dah aku ni. 



4 comments:

  1. kenan betui pandora emas ni.. Mamajue jenis allergic pakai emas.. hahaha sian betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yeke... kalau x bole dah try pakai... cantik2 koleksi dia...

      Delete
  2. Omg cantiknyaaaaaa memang suka sangat design emas ala pandora ni! Harap boleh ada satu dalam koleksi nanti hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa pi terjah...kot nk tambah koleksi.. hehehehe

      Delete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com