SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

SATU BENDA YANG TAK BOLEH TINGGAL BILA PERGI BERCUTI

/
3 Comments

Satu Benda Yang Tak Boleh Tinggal Bila Pergi Bercuti | Yeaaaahhhhhhh!!!!

Nak pergi bercuti!! Excited rasa nak bercuti tu seminggu awal dah rasa dah. Lepas daripada 4 hari berikut...baju last minute kemas pon ok lagi. Itu perkara biasa kalau prepare last last minute ni. Small matter aahhh!

Tapi dalam kepala otak dok pikir..hhmmm nak bawa itu.. ini... Pastu tang baju pulak, dok pikir lagi nanti nak pergi sana pakai baju apa ek? Eeemm alahh gerak malam pakai simple je lah. Esok siang pakai ini... malam pulak pakai itu.. haaa settle sudah.

Macam biasa nak kesana kemari ni bateri handphone kena la sentiasa full. Dan bukan setakat bateri, power bank pon nak kena full gak. Dulu pikir nak cas phone je. Sekarang phone dan power bank. Bilik hotel plug nya biasa paling banyak pon dua. 1 pasang untuk TV... 1 lagi free...so 1 je la yang tinggal. Penghuni bilik bukan nye sorang. Dah memasing berebut nak pakai. Kadang tak sempat full dah kena tukar bagi orang lain pulak cas.

Jadi dalam listed barang untuk pergi holiday sudah ada satu tambahan barang WAJIB.

Exstansion Plug Pin. Yup!!

Percaya atau tidak memang ini barang yang perlu berada dalam list untuk di bawa ketika bercuti. Kalau yang bercuti sorang-sorang tu mungkin tak jadi masalah besar. Ni haaa yang pergi 1 family atau dengan kengkawan... cornfirm akan main cop cop

'haaaaa...!! aku pakai duluuuu!!'

Kannnn dah gaduh nantiii....



You may also like

3 comments:

  1. setuju sgt! extension mmg penting.. selalu kena berebut kalo x cukup.. huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com