MAXIS FIBRE INTERNET KINI BERADA DI RUMAH | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Saturday, December 13

MAXIS FIBRE INTERNET KINI BERADA DI RUMAH


Maxis Fibre?
Ok ke?
Kenapa tak pakai Unifi?

Anyway Alhamdulillah... tercapai juga hajat aku nak masukkan internet dalam rumah aku ni. Haaaa nampakkk...pasang wifi rumah pon kena simpan hajat tauuu.. Kalau tak, tak jadinya derrr...

Pertama kenapa aku pasang maxis fibre? Dan kenapa bukan unifi?  Ok jawapan nya... dulu rumah aku ni dah pernah pasang unifi... Tapi...bil nyaaaa.... krik! Krik! Ok hal keluarga. Tak bole citer panjang. Secret! Heheh ke memasing dah dapat agak dah. Actually sebelum ni aku terfikir nak pakai P1 je. Tapi sebab P1 tu sejenis internet berquota atau juga dikenali juga sepeti brodband. So dia limited quota. Jadi advice dari seller yang incharge aku hari tu, better aku pakai fix line ternet. So that takkan ada masalah limited quota. Dan ianya lebih better dari sistem ternet berspisis boardband. 

Kedua..kenapa aku nak pakai sangat ternet tetap kat rumah aku ni? Sebab memudahkan aku nak jalankan kerja berblog aku. Semenjak aku mula menjadikan berblog sebahagian hidup aku, aku teramat sangat memerlukan internet tetap. Lagi plak aku kesian kan Ibu aku..nak pakai tab dia tapi data limit. Dah hari2 nak beli kerdit nak topup ternet dah 1 hal? Aahhh aku mesti jugak pasang internet kat rumah.

Ketiga... kenapa aku pasang ternet di rumah? Ianya salah satu untuk aku kawal adik aku yang kecik tu dari keluar rumah. Dari dia dok keluar pergi mamak..lepak minum pastu online.. kalau terjadi apa- apa nanti kan dah susah. Kan? Kakak mana tak sayangkn adik kan? Betol? Tapiiiii.. aku selalu akan pantau gak dia ni. Takut di biarkan nanti entah apa2 plak yang dia buka. 

Meanwhile aku guna internet ni masih lagi ok. Takde masalah lah. 


6 comments:

  1. internet memang satu keperluan yang penting dalam berblogging

    ReplyDelete
  2. nanti blog ni leh kasi mantop lagi

    ReplyDelete
  3. lagi mudah kan kalau ada internet tetap kat umah. fyna pun sama. sekarang dah macam keperluan penting pula. ^_^

    ReplyDelete
  4. memang internet tu penting untuk kita yang berblog ni..

    ReplyDelete
  5. mohon buat review utk maxis fibre

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com