SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

UMUR MUDA NAMPAK MATURED ATAU UMUR TUA NAMPAK MUDA

/
3 Comments

Yang ni sape? Kakak ke?
Eh tak lah.. Tu adik..

Atau

Mana satu kakak? Mana satu adik?
Saya kakak.. Yang ni adik...
Ooo...ingat ni kakak tadi..
Muka nampak MUDA....,

*INI BUKAN PERBUALAN REKAAN, TETAPI BETOL-BETOL BUKAN COBAAN.. =P

Bila zaman budak-budak, tak sabar nak bergelar remaja, bila dah remaja, tak sabar nak bergelar dewasa. Tapi bila dah dewasa nak maintain MUDA. 

Ni aku tak tujukan sesapa tau. Ni aku cakap tetang diri aku. Padahal dalam hati memasing ....

'eh aku pon fikir macam tu gak'
'Aku pon nak maintain mudo yooo'
'Sapo eh tak nak mudo selalu'

Honestly, untuk diri aku.. Memang aku nak sentiasa nampak diri aku always remaja uuuu... Bukan sebab tak sedar diri.. Cuma dengan cara ini aku rasa mudah untuk aku dalami zaman dan peredaran adik-adik aku. Jadi sebelum mereka menempuh sesuatu situasi, aku akan guide mereka apa yang ok, apa yang tak. So at least diorang dapat gambaran sebelum decide untuk buat apa-apa keputusan.


Tapi mahu atau tidak. Sesiapa pon kena terima tak mungkin kita boleh mampu untuk terus kekalkan keremajaan diri kita. Tapi tiada mustahil untuk terus kekal remaja kan? Betol tak? Masing-masing ada reason sendiri kenapa nak kekal muda remaja.

Apa-apa pon tak salah untuk kita nak jadi seperti apa pon. Yang penting jangan sampai lupa diri dah lah ye...

Ok jom makan! Lapar sudahhhh...






You may also like

3 comments:

  1. akak pun sama..cuba sedaya upaya nak nampak muda selagi belum kahwin ni..hehe

    ReplyDelete
  2. biasaler tue...
    masing2 mmg xkn puas hati dengan diri sendiri.
    tapi kena ler yakin bahawa kita ni dah sempurna :)

    ReplyDelete
  3. Tak apa. Pertambahan umur itu tandanya pertambahan kematangan diri.. nothing to worry. Age is just only a number sis ;)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com