KEKANGAN MASA BERSAMA KELUARGA. | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Saturday, November 8

KEKANGAN MASA BERSAMA KELUARGA.

Dah lama aku tak update blog, nak tak nak aku kena update gak entri ni. Setelah beberapa hari aku tertangguh nak up citer dalam blog aku, so ini lah masa yang aku ada. Masa lain bukan nya aku tak available. Cuma sekarang ni bila balik keje...pantang letak kepala... Mengantok terus la aku gamaknya.

Mungkin masa keje otak aku dah letih, so bila balik fikir nak rehat jela. Balik keje, masuk bilik, amik handphone, tengok itu, tengok ini, mandi, solat, tengok lagi citer apa ada kat tv, kalau takde yang best, masuk bilik... Buuummmmmm!!!! Baring..

Memang sungguh aku katakan, during weekdays aku jarang ada masa dengan ibu, adik2 aku. Jadi aku akan gunakan masa weekand aku untuk spend masa yang tak ckup ni. Saat bila yang sesuai untuk aku kumpul bersama diorang?





Time makan. Yup. Waktu makan la masa yang ada untuk aku spend masa bersama. Macam kes aku, adik beradik yang lain masing-masing keje jauh. So kat rumah tinggal ibu dan kami 4 beradik la termasuk aku. Bila masa free je, semua spend dengan gadget memasing. Gadget ni pon kalau ikutkan faedah nye banyak. Yang tak bagus nye gadget ni boleh buat kita hilang tumpuan pada sesuatu yang perlukan perhatian. Aku sendiri kalah dengan kecanggihan gadget ni, apatah lagi adik2 aku tu haa..



Tak di nafikan time makan pon kekadang tangan dok gak tgk handphone.. Scroll itu ini. Tapi x la sefokus mana sebab time makan kan. So feel tengah makan tu lebih dari memghayati gadget. Jadi masa ni la aku nak tgk muka ko, ko tengok muka aku...

Kalau you all pulak macam mne??

3 comments:

  1. bab gadget tu memang tak boleh elak, sebab anak sedara yang kecik-kecik pun tak boleh lekang dari hp.tapi kadang-kadang ayah akak selalu suruh semua letak gadget tepi time makan.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..kami adik beradik kalau balik kampung sekali sekala tu..mampu letak phone kt tepi. Mulut riuh bercerita. Mayb sbb dh lama x jumpa. Utk anak2 kecik kami..kami x bagi guna gajet. Hehe

    ReplyDelete
  3. mama pula kalau outing dgn anak2.. hp mmg letak tepi... off semua.. anak2 mama pun mama tak galakkan guna gadjet. tak penting pun..
    Mama Niza

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com