NASI ARAB MANDY : SELERA TIMUR UNTUK AIDILADHA KALI INI | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Sunday, October 5

NASI ARAB MANDY : SELERA TIMUR UNTUK AIDILADHA KALI INI

Sesekali ubah menu lain dari biasa pon menarik jugak. Bukan lah bosan dengan makanan kebiasaan raya ni. Favorite adik beradiknaku tu. Cuma kali ni saja nak buat kelainan. Apa yang lain nye? Haaaa ni dia....



NASI MANDY (nasi arab) HOMEMADE. Aku memang suka makan nasi arab. Kalau aku pergi makan nasi arab biasa nya aku akan amik kambing la. Ayam tu dah biasa sangat. So kita pilih kambing. Tapiiii tu kalau aku order kat restoran nasi arab la. Untuk cubaan pertama dalam membuat Nasi Arab homemade ni, so aku try dulu la guna ayam. 

Macam mana nak masak?

Tak perlu risau. Belakang kotak Nasi Arab Mandy ni ada di sertakan resepi dan cara masakan yang korang semua boleh follow. Dan sangat senang sebenarnya nak buat nasi arab ni. Cuma serbuk je aku tak tahu mana nak dapat. 

Untuk satu kotak ni, biasanya di hidang untuk 4 @ 5 orang makan. Tadi aku masak 3 kotak Nasi Arab Mandy ni. Banyak jugak la. 1 periuk besar jugak dapat. Dan makan sekali je memang kenyang. 


Ini lah rupanya Nasi Arab Mandy yang dah siap di masak.Cuma tadi aku tak sempat search kat google macam mane nak buat sup nasi arab. Yang paling aku suka part nasi arab ni sos cili dia tu. So bila tadi buat sendiri, rasa puas hati amik sos nya banyak-banyak. 


Untuk korang peminat tegar Nasi Arab boleh rujuk FB Page Nasi Arab Mandy:


Untuk area Klang/Shah Alam boleh hubungi:

Zurina: 019-232 3563

Harga sekotak Nasi Arab Mandy RM15. 

4 comments:

  1. Sedapnya nasi arab tu sis.. kak suka mkn dgn lauk kambing.. jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab kunjung ke blog saya :-)

      Delete
  2. Mohon nak save gmbr bole?untuk promosi..

    ReplyDelete
  3. Saya pernah rasa nasi arab mandy. Memang sedap & sangat kenyang.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com