SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

I LOVE U TO bukan ALEUTO

/
3 Comments
AMARAN: POST INI BUKAN BERUNSUR LUCAH ye.... 


Gambar sumber FB.

Apa isu yang cuba aku nak ketengahkan kat sini. Actually aku pon berada dalam situasi mak mak yang tidak arif dengan bahasa bahasa baru adik remaja zaman sekarang. Contoh macam dalam pic kat atas tu. Kalau aku jadi mak dia pon, aku ingatkan maknanya I LOVE U TO.

Rupa-rupa nya...... 


It is not about LOVE ...

Bila aku scroll fb, aku tengok orang dok share tentang ni... Apa lagiii... Aku pon tanya la kat adik adik remaja aku...

'Dik! ALEUTO tu apa?'
'Aleuto tu K*P*L* B*T*'

Ooooo okkk.... Memang ayat yang kurang bagus sebenarnya. Haaiii bijak sungguh remaja sekarang dalam mencipta sesuatu ayat. Tapi perkataan tu juga yang diorang nak explore nye.

Nasib baik aku baru tau baru-baru ni. Agaknya kalau aku tau tanpa tanya adik adik aku, hhmm confirm la memang free je dapat makian... Hahah

So Mak mak... Ayah ayah di luar sana, guna je ayat penuh I LOVE U TOO ye... 


You may also like

3 comments:

  1. Baru2 ni pun ada tersebar kes yg sama di fb. Mak dia post gmbr family kat msg, pastu ckp aleuto. Si anak terkejut n tanya kenapa. Mak nya kata dia slalu nmpk org post kat fb, dan ingat mksdnya 'I love u too'. Kena lah si anak explain. Kesian mak dia terpengaruh media sosial..

    http://mrsjaysblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... Ada ternampak gak, tapi x sempat nak save utk tepek dalam entri ni. Ika pon kalau tak tau ingatkn I LOVE U TOO... heheheh

      Delete
  2. Zaman ni mcm2 bahasa bebudk sk yg i pun x faham. Pandai mereka pula tu... hu hu hu jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com