SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

SESUATU MENGUATKAN AKU - #CABARAN30HARI

/
0 Comments

Kehidupan aku macam kehidupan orang lain jugak. Ada masa aku 'stable' ada masa aku ' down' Dan bila aku down adakala aku lebih suka diam, menyendiri, termenung,...... TAPI semua tu berlaku bila aku bersendiri sahaja. Tapi sampai sekarang, jarang la orang tau saat aku tengah berkecamuk. Melainkan kalau aku bercerita to somebody ... YES orang akan tau yang aku sedang beremosi.

Kalau nak bercakap tentang 'sesuatu yang menguatkan aku' hanya ada 2 benda je. Pertama FAMILY. Kedua DIRI AKU sendiri. Bila dah umur meningkat ni, cabaran demi cabaran akan datang yang mana bertujuan untuk menguatkan lagi semangat aku. Untuk mengukuhkan TEMBOK kekuatan dalaman aku.


Tapi setakat ni, setiap kali aku berhadapan dengan cabaran, aku hanya fikir aku perlu terus kuat untuk FAMILY aku. Kuat untuk support Ibu, Kuat untuk menjadi pelindung adik2, Kuat untuk menjadi seorang anak yang mana ada tanggungjawab yang perlu aku lakukan.

'It is Not About Size' ini lah salah satu yang menguatkan aku.



You may also like

No comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com