SEJAUH MANA PENDIDIKAN ITU PENTING BAGI AKU - #CABARAN30HARI | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Sunday, September 7

SEJAUH MANA PENDIDIKAN ITU PENTING BAGI AKU - #CABARAN30HARI



Siapa kata education tu tak penting meh sini hakakk lepuk kepala. Mungkin pada saat kita sedang menempuh alam sebagai pelajar, rasa macam penat je kan.

Malam nak kena ngadap homework. Kalau takde homework kena buat revision pulak. Penattt je rasa. Tapi actually kegunaan nye bila diri kita dah di iktiraf mempunyai sesuatu kelulusan, benda ni akan membantu kita untuk tempuh pada alam pekerjaan.

Mahu atau tidak.. Hanya pelajaran saja dapat mengupgrade diri kita ke satu level yang lain.

AKAN TETAPI........

Apa yang aku perasan sekarang, pendidikan sekarang bole di katakan sangat mempunyai persaingan yang agak tinggi.

Sekarang ni terlalu ramai kelahiran mereka yang bijak pandai. Bila ramai yang bijak pandai, mereka akan bersaing untuk sesuatu pekerjaan yang di tawarkan. Tapi masalahnya bila pandai tapi kurang dari segi pengalaman, susah juga pihak company nak menawarkan peluang buat mereka.

Jadi pandangan aku berkenaan pendidikan sekarang ini jika setakat pendidikan tinggi saja belum cukup menjamin masa depan.  Perlu di lengkapkan dengan pengalaman yang kita ada.

Akan tetapi, pihak pengurusan juga perlu juga memberi ruang untuk mereka ini membina pengalaman. Kalau takde peluang, mana nak dapat pengalaman tu kan? Ye dak??

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com