SAAT MENDENGAR LAFAZ AKU TERIMA NIKAHNYA | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Friday, September 5

SAAT MENDENGAR LAFAZ AKU TERIMA NIKAHNYA



"Aku terima nikahnya......."

Sebelum di lafazkan pun, saat melihat tangan Imam dan pasangan bertaut, berdebar debar tu hanya Allah saja yang tahu... Harapan dan doa dalam hati semoga di permudahkan Si dia melafazkan dengan tenang dan sabar...

Tapi tu bukan pengalaman aku, cuma aku turut merasakam debaran untuk melihat sahabat aku di satu kan Cinta Halal buat mereka yang selama ini di tunggu. Melihat air mata sahabat aku tu, jelas aku bisa merasakan, tapi air mata je tak sempat nak keluar. Sebab bukan turn aku. Hehehe control ayu itu perlu ye untuk hakakk nii...

Maklumlah abang bebujang ramai.... Kot ado yang usha hakakk ni... Takdo lahh saham hakakk ni jatuhh haaaa... Nak kato hakakk ni tak ponah tengok orang nikoh.. Tahun lepas ... siap tigo laiii family hakakk ni nikoh... Bulan Januari...Bulan februari... Bulan Jun... Haaaa borderet tengok tigo kali angkat nikoh.... Bukan la sampai tak touching... Adoo je perasaan tu...

Cumo nye tak lah se'touching' hakakk tengok sahabat hakakk ni nikoh... Terlebih feeling pulak aku rasa tadi. Mungkin seru aku untuk berumahtangga itu dah sampai... Cuma Allah belum hampirkan masa yang sesuai..

Calon?? Calon adoooo... Dah ready yooo... Cuma mano poi hilang nye calon eden ni tak tau la... Poi carik lombu dio yang hilang kek kebun sobolah kot.


Anyway.... Untuk kawan hakakk yang di sayangi... Raja Rafedah... Aku ingat saat kita jadi geng mase sekolah dulu. Kau je selalu ada dengan aku. Rehat dengan aku. Banyak luang masa dengan aku. Dengan kau juga aku belajar untuk berani bawa diri sendiri. Takdir ALLAH , jodoh kau dengan Afiq kuat. Tak sangka kawan sekelas at last He yours. Aku doa kan hubungan kau hingga Jannah yang Abadi. Amin..

Turn aku?? Eeeerrr krik..krik..krik..

Ok... Habis dahhhhh



1 comment:

  1. Comey2 kawan ika.. In Shaa Allah, sampai seru nanti jumpalh jodoh yang baik untuk Ika.. Krik krik krik! ^__^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com