GODEK BLOG SENDIRI | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Monday, August 18

GODEK BLOG SENDIRI

Oleh kerana masa aku memang always free... ada 1 masa masuk ofis tak buat apa kerja sangat pon. Dok tengok blog, FB, Youtube dan serching yang aku sendiri pon tak tahu. Kalau ikutkan etika bekerja sebenarnya sangat la salah. Waktu bekerja aku bole banyak sangat penuhkan dengan perkara yang luar dari bidang kerja aku.

Tapi apa aku nak buat. Kalau dok diam.. aku ZZzzz sat lagi pulak. So mengisi masa dengan hal sendiri la. Ni pon dok menaip mata rasa layu gila. Tapi tahan je la mampu. Dalam kepala otak ni dok nampak tilam..bantal...kipas bilik.... Ooohhh mata kuuuu....



Untuk menghilangkan rasa mengantok tu, saja je la melayan Ilmu kononnn... nak tau pasal SEO blog ni. Actually aku rasa blog aku ni mungkin tak perlu la kot nak SEO bagai, sebab topik dalam blog aku ni takde yang specific dan detail sangat. Semuanya tajuk main tangkap dan tempel je kat situ ikut suka hati aku.

Dan macam biasa lah bila search pasal SEO, memang tok guru HH la yang akan appear. Then aku cuba buat seperti tutorial dalam entri dia tu, dan terbuktilah  yang blog aku memang TAK MESRA SEO lansung.


Kenapa tak mesra? Jangan tanya la ye...Asbab dan musabab nya. Hakakk ni bukan la rajin sangat dek noonnn. Hakakk ni tau nak naik je. Nak godek menda menda yang practical ni... adooiii pening kepala akak. Nak edit html la and macam macam lagi. Haiihhh jenuh lagi mata akak nak menahannya.

Tapi bila tengok bendera 'merah' menandakan blog hakakk ni tak mesra SEO, eemmm touching gak aku ni...


Haaaiiiihhhhh.....

2 comments:

  1. malas nak cek..tapi rasanya tak mesra SEO gak.tu yg follower ciput je.hehe

    ReplyDelete
  2. Samalah kita..memang tak pandai nak edit bagi mesra SEO...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com