SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

ALAHAIIII LADY BOSS

/
2 Comments
Sementara tunggu Ibu aku sampai, tetiba kepala aku dok teringatkan Puan Boss aku sekarang. Puan Boss aku ni memang jenis muka serius agaknya. Masa mula mula aku masuk keje beberapa minggu yang lalu, aku bole terima la muka dia macam tu kan.


Takde la aku banyak sangat tertanya sebab maybe aku masa tu baru baru lagi. Nak senyum pon aku macam susah je sejak beberapa bulan aku tak bekerja. Memang masa tu aku akui susah nak amik mood bergaul dengan staff dan orang sekeliling. Termasuk la Puan Boss ni.

Tapi hari demi hari...berganti ganti dah hari, muka dia macam tu gak. Haaaiiiihhh... Dia ni tak suka ke aku kerja kat sini?? Ingat masa mula mula dia panggil aku masa tu aku nak kena settlekan untuk call forward sistem dengan TM. 

So sebelum jumpa dia aku ada call 100 TM service nak tau camne nak activekan, so ada la certain info yang aku terlupa nak tanya. Dengan muka dia yang serius macam nak telan aku tu, dia pon cakap la...

"Awak masa call tu tanya habis2... Ni saya pesan ni kena amik pen, kertas catat apa saya cakap. Jangan nanti lupa lepas tu dah kena buat dua kali kerja"

Gulp! Ok nada dia cakap biasa je sebenarnya. Cuma muka dia yang serius tu dan cakap tak pandang muka aku. So aku rasa maca 'eerrrr...aku salah ke?' Tapi actually betul je pon teguran dia tu. Aku terima as pekerja di tegur majikan. 

TAPIIIIIIII.....

Lagi 1 yang aku pelik dengan dia ni.... Kalau dengan staff lain elok je dia borak... Gelak gelak.. Senyum... Bila dengan aku jadi muka guru besar  balik...... Krik...krikk... La aku jawabnnya.. Dari aku nak senyum..jadi straight balik bibir aku ni.

Cuak nye aku nak ngadap Puan Boss ni sampai aku berdoa supaya Allah lembutkan hati dia..... Haaaaa... Nampak tak.. Bukan apa cuma benda ni ganggu focus aku nak buat kerja.. Sape suka keja dalam ketensionan.. Aku ni jenis happy...gelak gelak punya orang. Tapi tetiba kena jadi pendiam...wooo..itu bukan diri aku.

MIRACLE nya hari ni....

Masa aku tengah borak dengan akak kat ofis aku tentang kesihatan ibu aku. Then aku cakap la ibu aku stress..banyak pikir...badan penat.. 

Korang tau tak, Puan Boss ni bole melawak dengan aku... Dia cakap ' kenapa mak awak banyak pikir? Pikir pasal ko tak kawin lagi ke?' 

Eh eh .... Dia melawak pulakkkkk....aku la plak jadi blur... Nak gelak tak kena... Nak senyum pon tak kena... Tapi kuat gak suara aku terkeluar gelak masa dia cakap macam tu...

Alahaiiiiii Puan Boss...



You may also like

2 comments:

  1. kalau sape2 dpat boss gini pon confuse nk gelak ke nak diam je bila dia joke..
    alahaii boss oh boss..boss ni kdg2 saje je dieorg buat gitu..nak takutkan kiter walhal x de niat dia pon nk buat kita takut kat dia..lagi dia gelak ade laa...
    salam perkenalan dr sy..

    jom singgah blog sy..
    www.ainkaswa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... tak bole nak predict perangan boss mcm gini.... terima kasih sudi dtg... salam kenal yeee....

      Delete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com