PERTANDINGAN BLOGKU TERBAIK! BERSAMA TEAOAIS.COM | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Sunday, May 25

PERTANDINGAN BLOGKU TERBAIK! BERSAMA TEAOAIS.COM



Malam adalah waktu aku aktif mengupdate story morry atau join apa - apa GA/CONTEST/SEGMEN yang di anjurkan oleh para blogger semua. Atas semangat support kawan-kawan yang aku ingin terapkan dalam kehidupan aku ini, jadinya aku join contest anjuran blog Tea O Ais .


SYARAT PERTANDINGAN:
  1. PERTANDINGAN DIBUKA KEPADA SEMUA BLOG MALAYSIA.
  2. LIKE ENTRI INI DI BAHAGIAN PALING BAWAH POST. 
  3. BUAT SATU POSTING/ENTRI BERKENAAN DENGAN PERTANDINGAN INI DI BLOG ANDA DAN CERITAKAN KENAPA BLOG ANDA TERBAIKBERBANDING BLOG LAIN. 
  4. SILA SERTAKAN BANNER PERTANDINGAN DIDALAM  POSTING/ENTRY ANDA DAN LINKKAN KE BLOG INI.
  5. SILA TINGGALKAN LINK PENYERTAAN PERTANDINGAN DI RUANGAN KOMEN FACEBOOK DI BAWAH. RUANGAN KOMEN BLOGGER TIDAK DIKIRA DAN TERBATAL DENGAN SENDIRINYA.
  6. PEMENANG DIKIRA BERDASARKAN POSTING PALING MENARIK DAN KREATI


[Syarat no.3]

"IT NOT ABOUT SIZE"

Actually lama jugak aku nak cari Vision / Visi untuk blog aku ni. Kira ada lebih sepuluh kali kot aku dok tukar tukar Vision blog aku ni untuk aku capaikan supaya orang boleh kenal siapa diri aku. Mula mula aku anggap KEGEMUKKAN @ XXL aku ni adalah salah satu simbol negative untuk aku, tapi aku nak switch kan dia menjadi sesuatu yang POSITIVE suatu hari nanti untuk aku. Dengan platform sebagai blogger ini, aku cuba untuk bawak diri aku dan sekaligus aku berjalan dalam aliran perubahan tu so officially aku gunakan 'IT NOT ABOUT SIZE' sebagai lambang siapa diri aku yang sebenar.



Apa yang aku nak orang kenal@ingat@familiar@aware siapa aku? Jadi vision itu boleh menjawab siapa diri aku sebenar. Dulu pesepsi orang bila GEMUK, everything are limited for us! Baik dari segi berkawan, berfesyen of couse la, kerjaya, dan macam - macam la. Oleh kerana pemikiran yang lapuk dan selalu menjadi mimpi ngeri untuk orang seperti aku, kadang kala mematikan setiap semangat terutama untuk kepentingan diri sendiri. Macam aku, dulu aku kerap merasa rendah diri dengan KEGEMUKKAN aku ni. Serius! Terutama dari segi berkawan. Aku selalu menyendiri. Aku lebih rela melayan fikiran aku sorang-sorang dari dok lepak dengan kawan-kawan. Semua ini terjadi masa aku sekolah rendah dan sekolah menengah.

SEE! betapa ia memberi kesan pada aku bila aku terlalu rendah diri dan telan segala persepsi orang terhadap orang bertubuh besar macam aku ni. But sampai bila?? Sampai bila aku nak suasana dan keadaan seperti ini mengawal aku dan menghantui hidup aku?? Ok fine! aku tak boleh berterusan macam ni. Aku tak nak keadaan ini mengawal aku sampai bila-bila. Jadi aku tekad, aku perlu buat sesuatu pembaharuan pada hidup aku walaupon buat masa ini aku belum kurus-kurus lagi, tapi aku nak oang nilai aku seperti mereka-mereka yang lain di luar sana. 

BLOG. YES! BLOG!

Aku nak bawak diri aku keluar supaya orang boleh nampak aku sebagai Perempuan Bertubuh Besar yang tak pernah kenal erti putus asa dan bersemangat kental. Jadi, dari situ lah IT NOT ABOUT SIZE wujud 100% dalam blog aku ini.





Dan dengan berblog ini, aku berazam untuk menjadi contoh pada mereka yang bersize besar macam aku  dan aku nak katakan pada mereka semua  "tiada yang LIMITED untuk kita walaupon dalam keadaan XXL."  Kalau boleh impian nak jadi IKON XXL. =)

Sekian.



TARIKH PENTING:

TARIKH TUTUP PERTANDINGAN: 30 JUN 2014
TARIKH MENGUMUMKAN PEMENANG : ANTARA PERTENGAHAN HINGGA HUJUNG BULAN JUN



HADIAH UNTUK PEMENANG:

TEMPAT PERTAMA : RM500.00 TUNAI
TEMPAT KEDUA: RM300.00 TUNAI
TEMPAT KETIGA: RM100.00 TUNAI
DAN 10 HADIAH SAGUHATI DISEDIAKAN BERNILAI RM10.00 SETIAP SATU.



















5 comments:

  1. Wah! Lumayannya hadiah untuk contest nie. :D

    Semoga impian untuk menjadi ikon XXL tercapai! :)

    Semoga berjaya juga dalam contest nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..... In shaa ALLAH.... Terima kasih dtg rumah... sori takde apa nak di hidangkan.... dah malam... ngeee

      Delete
  2. salam atikah..eh mcm penah jumpa pcl je :) ..

    dari contest yg sama ..Good luck pcl ucapkan..http://www.nazlee.com/2014/06/pertandingan-blogku-terbaik-bersama.html

    ReplyDelete
  3. singgah dr contest yg sama...gud luck! done follow awak #995

    http://aisyahambris.blogspot.com/2014/06/pertandingan-blogku-terbaik-bersama.html

    ReplyDelete
  4. Good luck sis..kadang2 cara terbaik kita sendiri yg nilai blog kita kan :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com