IKAN GORENG MASAK CILI PADI lauk kegemaran adik aku | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Thursday, April 3

IKAN GORENG MASAK CILI PADI lauk kegemaran adik aku

Gambar Lepas Makan, sebab tu nampak macam sikit. Dah di kutil kan. =)

Jangan di tanya kenapa aku lebih kerap update blog waktu waktu macam ni. Sejak jadi 'suri rumah' tak bertangga ni, waktu ni je yang lapang untuk aku. Siang hari nye aku busy dengan kerja kerja rumah. (Busy la sangat kan) Even tak se 'busy' mana pon, tapi untuk waktu siang hari aku memang tak berkesempatan nak tengok blog atau nak berblog'walking' ke. 

Jadi ini jela masa yang suitable untuk aku jalankan tanggungjawab meng 'update' blog. Almaklum lah, kerjaya BLOGGER memang macam ni. Hhahahha... masuk bakul angkat sendiri aku ni. Rutin harian aku memasak pon, tak sama macam orang orang rumah yang lain. Tepat jam kol 10 pagi, masing masing dah kelam kabut kat dapur. Nak masak tengahari. Tapi aku jarang nak masak tengahari. Sejak penghuni rumah ni ada 4 orang je (Ibu, Aku, 2 orang adik aku) lauk kat rumah ini agak limited. Sebab takde sape nak makan. Kalau banyak makan pon, tu aku la orang nya.

Tapi bila dah hari demi hari demi hari demi hari aku masak, kadang tu sampai nak Jem otak aku nak pikir masak apa untuk hari ni. So untuk lauk hari ni, aku masak IKAN GORENG MASAK CILI PADI. Kenapa lauk ini menjadi pilihan, sebab lepas aku keluarkan ikan dari frezer, jejenguk pulak dalam peti ais ternampak CILI PADI. So, otak pon refresh cara masak nye. OK! SET! masak lauk tu hari ni.

Lagi pulak aku memang nak masak lauk simple, so itu la simple nye lauk yang terjadi hari ini. Adik aku yang bongsu suka sangat lauk ni. Jarang dia balik sekolah, akan tegur aku 'lauk apa angah masak hari ni?'... Tapi hari ni, laju je dia nak makan ' angah adik nak makan nasi dulu'.. Sebab kalau kat luar pon, dia biasa cari ikan cili padi ni. Siap di pesan, 'Esok angah masak lagi ek ikan ni?'. 

Masa makan tadi, ada pulak dia tanya kat aku, 'tadi angah search ke kat internet nak masak lauk ni?' Hellloooo adik.... ingat akak ekau ni tak reti masak ke.... hadooiiiiii adikkk adikkk.....

Hari ni je 3 kali dia makan nasi. Sodap sangat la lauk aku masak hari ni. =)

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com