Giveaway : Bersama Membangun Blog Lavender Mummy | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Tuesday, April 15

Giveaway : Bersama Membangun Blog Lavender Mummy



Ika suka untuk support kawan-kawan ika. Menang Kalah. Bertuah @ Tidak. Tu semua perkara kedua. Yang penting ika nak kawan-kawan ika semua happy dengan apa yang mereka buat. Termasuk sahabat maya ika Lavender Mummy. Now untuk memenuhkan program entri blog It Not About Size ika ni, ika nak support GA Lavender Mummy.

  1.  Jadilah sahabat / “follower” di www.lavendermummy.blogspot.com [DONE]
  2.  Jadilah sahabat LM di facebook  https://www.facebook.com/lavender.mummy?ref=tn_tnmn [DONE]
  3.  Jadilah sahabat di Instagram Lavender Mummy [DONE]
  4.  Jadilah sahabat Tweet LM di https://twitter.com/lavendermummy [DONE]
  5. Jangan lupa letak gambar  di atas [DONE]
  6. Buat 1 entry ringkas bertajuk “BERSAMA MEMBANGUN BLOG LAVENDER MUMMY” dengan menegur kekurangan blog LM dan berikan saranan bagi penambahbaikan blog ( bagi tahu kat mana kekurangan, lepas tu cadanglah apa yang perlu LM buat untuk betulkan kekurangan itu) Contohnya : Perlu menambah  button g+1 di setiap artikel . LM boleh menambah button G+1 dengan cara ini  ……. (nyatakan caranya)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ok Mummy.. (hehehe sorry panggil mummy, sebab rasa mesra pulak panggil mummy) Sebelum ika nyatakan coretan yang simple tentang blog mummy, ika nak mintak maag dulu. Sebab Ilmu ika berkenaan blogging ni adalah sangat sangat limited. Mungkin apa yang ika cuba kongsikan tak sehebat mana untuk mummy implement dalam blog mummy, but ika cuba la beri pendapat atau cadangan.

Ok first, tentang background mummy. Ungu tu ika faham maksud nya. Ia lebih menunjukkan warna realiti lavender kan. Di sebabkan mummy adalah pencinta tegar Lavendar, so ika nasihatkan mummy kekalkan background atau warna tu. Hheheh ayat macam nak argue kan. Tapi sebenarnya ika sokong. Ia melambangkan identiti Mummy as Lavender Lover. Hope jangan tukar la. Tak pelik untuk mummy kekalkan. Tengok je macam blogger Red Mummy. Everything is Red. That about Identity. 

Second, Mummy letak la Chat Box. Ini hanya suggestion la. Mummy nak letak boleh. Tak nak takpe. Tapi as orang baru, ika sarankan mummy letak. Sebab kadang-kadang bila ada blogger yang blogwalking ke blog mummy, diorang bole tinggalkan mesej. Tapi mesti mummy fikir, 'ala dekat entri kan ada komen, tinggal la jejak kat komen je'. Heheheh sesetengah tu ada yang datang ketuk pintu je. Pastu tinggal kan link kat chat box. Tapi sebenarya compare tinggalkan jejak di chat box dengan tinggal kan komen dekat comment box entri, kita rasa appreciated bila ada yang tinggalkan jejak kat entri. Chat box biasa nye untuk yang malas-malas je. Tapi kat blog ika, ika letak je. So it up to mummy la. =)

EEmmm tu je kot yang ika boleh komen tentang blog mummy. Bab Bab Html ke, Apps ke, tutorial ke, ika minta maaf ika tak tahu. So happy blogging mummy. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  1. Kongsi link entry anda di FB anda (pastikan FB anda adalah terbuka kepada semua orang)
  2. Nyatakan link penyertaan anda di bawah entry ini di bahagian komen. [DONE]
Penyertaan adalah selama 1 bulan bermula 15/4/2014 sehingga 15/5/2014 (masa tutup adalah jam 20:14 / 08:14 malam pada 15/5/2014)

Hadiah utama yang ditawarkan :
  • RM 100.00 untuk Seorang Peserta Pengkritik Terbaik dengan idea penambahbaikan terbaik dengan memberikan cara bagaimana untuk mengubah (berikan tutorial)
  • Set Lengkap Permulaan Penjagaan Muka Garnier
  • Top Up bernilai RM 30.00 untuk 3 pemenang




2 comments:

  1. Assalamualaikum kak ika :) semoga dilimpahkan rezeki olehNya . . singgah sini menabung nuffnang dan follow sini :) jemput singgah blog kita : : aineddihar.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    good luck ye..chatbox tu pun cik siti rasa mmg perlu utk sume blogger..

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com