Nursery? | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Tuesday, February 4

Nursery?

Kesinambungan dari cerita Baby Mia untuk post aku kali ni. Sebelum ni apa yang otak aku fikirkan dan selalu menbayangkan:

"Habis je belajar ni aku nak cari kerja. Ofcoz aku akan cari bidang Management/Marketing sebab aku belaja pon dalam bidang-bidang macam ni kan. Jadi aku kena cari yang related dengan aku la"

Bila dah habis belajar,

"Rutin aku hari-hari akan buka Mudah.com , Jobstreet, Update SPA. Eeemm aku akan focus kan cari kerja yang skopnya bahagian yang aku nak tu. Waktu kerja yang mula 8.30/9.00 pagi sampai kol 5.30 petang. Sabtu Ahad make sure cuti, Gaji dalam lingkungan 1500-2100 yela sebab aku ada Degree kan. And kalau bole aku nak kerja area klang @ Shah Alam je."

Tapi masalahnya,

semua yang aku nak bukan semudah akal berfikir, Bukan semudah lidah melafazkan kata-kata. Banyak kekangan yang aku kena fikir. Pengalaman? Dengan aku masa tu fresh graduate.So bila diorang nak tengok pengalaman, jadinya gaji aku bukan mudah untuk dapat seperti yang di targetkan. Kenderaan? kerana banyak company lebih menitip beratkan 'HAVE OWN TRANSPORT'. Jadi harapan aku nak dapat chance kerja tipis.

Sebelum ni dah dapat kerja tapi company pulak buat #@$%&* dengan pekerja. Tipu itu ini. Jadinya aku sementara je kat sana. Selepas habis kerja sana aku berhenti sehingga la sekarang. Bila dah duduk umah ni, macam-macam la aku fikir...

"Nak buat itu, buat ini, Bisnes itu, bisnes ini.... aku sendiri pon dah pening. Sampi bila aku sendiri decide nak jaga Baby Mia, aku terfikir 1 idea. Idea yang aku tak pasti samada bernas atau gelojoh punya idea aku tak pasti. Cuma nya apa yang bermain di minda aku sekarang ialah..... NURSERY!

YA! NURSERY! aku terfikir untuk buka nursery aku sendiri. Tak kisah la aku takde background dalam penjagaan kanak-kanak ni, bagi aku semua tu bole belajar. Bila aku decide nak plan aku punya PUSAT JAGAAN sendiri ianya memang benar-benar lari dari bidang aku belajar dulu.

TAK MUSTAHIL KAN? hhmmmm.... interesting juga idea aku ni. Apa-apa pon aku akan cuba usahakan. Doa kan aku ye =)

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com