"Test Undang-undang hari tu... tipissss jee weiii..." | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Thursday, January 30

"Test Undang-undang hari tu... tipissss jee weiii..."

Yes! yes! yes! aku excited sangat... setelah lama aku bertangguh nak amik exam berkomputer untuk lesen ni, so aku pon decide la nak amik hari Isnin hari tu. Malam sebelum hari Isnin tu aku buat la study @ revision sikit kat buku rujukan dengan buku contoh soalan tu. Dah lama aku tak buat kerja kerja macam tu. Heheheh rindu zaman masa belajar. Esok nak exam, malam kelam kabut nak tengok itu ini.

Siap termimpi mimpi sehhh pasal nak amik exam tu. So Isnin pagi pon tiba la dengan tenang nya. Wahhhh! ayat klasik kau kannn. Nasib baik aku sempat bangun awal. 6.55.... eeeerrr kira awal la kan sebelum ke pukol 8 kan? Biasa la sejak dah menanam anggur beberapa bulan ni, tak pernah pon aku bangun seawal yang pernah aku bangun sebelm ni. Paling awal pon dalam 7 / 7.30 macam tu. (Kadang-kadang subuh pon subuh gajah.)

Masa tu aku dah start nervous. Fuuhhhh!! neves yang tak terkata ok! Dan neves tu dapat gak aku kawal sebab abang yang amik aku nak pergi pejabat MYEG (area Rantau Panjang Klang)  dia sampai lambat. Aku ingat kan dia lupa aku exam hari tu. Sebab sebelum tu dia yang remind aku sebab nak conformkan balik betul ke aku nak amik exam hari Isnin nanti . Dah tetiba je plak dia lambat. So aku ingat dia lupa.  Kang penat-penat aku study tau tau je dia tak datang.

Bila abang dah sampai, dalam keter aku tak tentu arah dah pulak. Takutttttt!!! Dengan tak pergi buat test dulu kat pejabat Kelas memandu ni, terus je aku nak amik exam betul-betul. Masa awal-awal dulu aku planning dah before nak amik exam aku nak test jawab kat pejabat tu dulu. Kira nak bagi familiar la dengan soalan-soalan tu kan. Lupa punya lupa + Nanti punya nanti hhhhmmm angan-angan je la ....

Sampai je kat ofis MYEG tu terus je abang tu register kan aku & adik, amik gambar semua terus .....

Pastu...

"NOR 'ATIKAH & NOR 'AMIRAH, meja no. 7 dan 17... nanti masa masuk kan IC no.then pilih kategori ORANG AWAM. Masuk dan terus jawab. Jangan bercakap".

Waahhh serius la pulak akak yang jaga kaunter ni. Nak marah-marah pulak dia. Ingat aku ni budak-budak lagi ke? Aku dah la neves ni, dah tu kau pulak bagi aku mood negatif! Cet!

"Bismillahirrahmannirrahim.... ok! isi nama pastu pilih...." 

"Start!"

Ok masa bertarung telah pon bermula.. Mata tengok soalan pastu di selang seli dengan jeling-jeling pada masa 45 MINIT. Masa berlalu..berlalu... berkurang... dan terus berkuranggggg... Macam-macam soalan yang keluar. Yang senang sangat ada. Yang susah sangat pon ada. Bila tang soalan yang agak susah tu... mula dah lahh aku tenung je soalan tu lelama. Konon nak memikirkan jawapan apa yang sesuai. Aleh alehhh termenung kosong pulak aku. Hampeh betul!

Buat punya buat.....masa dah semakin hampir.... mula tu aku yakin " In shaa ALLAH boleh lepas ni. Rasa macam dah jawab baik-baik dah ni. Eeemm ok la tu kot"

"Sila tekan YA untuk semak keputusan anda"

"Ok! Pilih YA. Huuuuuu... lepas la hendak nya" Sekali tuuuuu...

"Jumlah markah 41/50 anda GAGAL. Markah LULUS adalah 42/50"

"AAAARRRRGGGGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" 

sikit je lagi weeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... Keluar bilik exam dengan perasaan yang *&^%$#......

Aku TEKAD nak buat lagi terbaik.!! Aku tak nak bazirkan duit IBU aku dulu untuk biaya yuran kelas driving ni. Guys! Doa kan saya ya!!!!



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com