Girls! Aku baru perasan benda ni... | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Friday, November 1

Girls! Aku baru perasan benda ni...

Korang takkan perasan bila,

Dulu tahan teksi kat tepi jalan atau teksi station sorang-sorang kuar pegi Jusco, pergi MidValley, pergi umah makcik kat rawang, kat cheras adalah benda atau perkara biasa je. Tak pelik dan takkan rasa apa-apa yang menakutkan dan merbahayakan . Tapi sekarag korang takkan terpikir yang mana banyak kes sekarang yang melibat kan pemandu teksi yang mana diorg menyamar jadi teksi driver then diorang buat crime seperti rogol dan rompak!

Honestly aku rasa syukur sangat sebab saat aku ketegaq nak merayap ke sana , ke mari naik teksi and official nya aku memang suka menggunakan khidmat teksi untk kemana-mana saja tapi alhamdulillah tak pernah terjadi apa-apa yang di luar jangkaan aku.

Rujukan kes: SINI

Korang takkan dapat jangka kan bila,

Sebenarnya wujud kenderaan awam macam KTM, MONOREL,LRT yang most of malaysian people guna kan untuk gerak pergi kat town town besar kat KL tu sebenarnya memudahkan kita semua dan paling penting selamat sebab memang terjamin safety nya, tapi semua tu menjadi satu ketakutan pada aku dan aku percaya ramai yang risau sekarang bila pembunuhan boleh berlaku kat area-area situ juga. 

Sekali lagi sebab tu juga aku sendiri yang memang sebelum ni pernah pergi mana sorang-sorang jadi takut nak keluar. So girls korang perasan tak everywhere now tak terjamin keselamatan untuk kita. So please hati-hati...

Rujukan Kes: SINI

**Ya Allah lindungi kami semua.. Aaminn...**

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com