Conjuring vs Highland Tower | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Friday, November 1

Conjuring vs Highland Tower

Tengah tengah malam apa cer aku ni nak citer pasal citer seram. Masalahnya aku tak bole nak tunggu esok. Rasa mcam lambat je nak tunggu esok pagi. Malam ni gak aku nak citer pasal perbezaan dua (2) cerita yang bagi aku macam nak letak bintang atau gred 5/5. Nak bagi 10/10 macam tinggi pulak. Yela kalau aku ni pengulas movie yang bertauliah layak la juga kan.

CONJURING: Aku tau citer ni bukan dari facebook. (as usual la kan. apa-apa news biasanya akan tersebar kat sana tapi sayanggg citer ni aku bukan tau dari situ =) ) Tapi aku tau dari kakak aku. Dia bagitau 'angah kau dah tengok citer Conjuction tak? kawan along kata seram' . aku pon dok cari dalam ternet. Seacrh conjuction tak jumpa, tapi conjuring yang aku jumpe. Ke citer ni yang kakak aku bagi tau hari tu. Haiiihhh salah tajuk la budak ni. 

Orang kata citer ni dari kisah sebenar. Dan jarang nak tengok citer horror mat salleh ni yang dari true story ni. Sebab biasa yang lain-lain tu cerita rekaan je. Bila aku dah tengok, ok aku rasa GOOD! sebab keseraman dia memberi kesan pada aku. Disebab kan aku ni memang kaki layan citer citer camni, so aku mark dia 5/5 point! sebab unsur seram dia buat aku terbawa-bawa sampai keluar panggung and sampai aku tunggu kat KTM masa nak balik rumah.

HIGHLAND TOWER: Sape dah tengok! angkat tangan!!! Ok maybe ramai yang belum tengok. Apa komen aku tentang citer ni? Ok takpe biar aku bagitau macam mana keadaan panggung masa aku tengok citer ni ye. Lebih separuh penonton dalam tu menjerit. Means diorang focus citer tu instead memang diorang tu penakut kan. Nama pon citer hantu so mestilah diorang aim nak buat orang jerit. Kalau nak gelak kena tengok citer kelakar la kan. Baru sesuai. Dan macam mana keadaan aku pulak masa aku tengok citer tu tadi, sepanjang aku tengok tadi tudung aku tak terlepas dari mata, bulu roma aku serius meremang & aku tak pernah tengok citer hantu kat wayang tangan aku sejuk selain di sebabkan kesejukkan aircond dia.

Cerita dia memang berbeza dengan cerita Jangan Pandang Belakang, Khurafat, Congkak, Niyang Rapik dan macam macam la citer seram yang pernah ada dalam industri perfileman malaysia ni. Sebab kesan dia sampai aku tak boleh nak tido sekarang. Sebab tu aku update blog time ni. Hahahahahha (nampak tak permainan kat situuu)

Jadi berapa yang aku nak grade kan dia?? 6/5! yup! aku nak bagi banyak tu. Sebab dia AWESOME!! everything yang real semua dia bagi kita tengok. So apa yang real korang nak tau kena lah pergi tengok! ok!

**serammmmm nnniiiii**

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com