SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Apply Sudah.. Harap diorang tengok la borang aku tu...

/
2 Comments
Ini lah nasib si penganggur.. Tapi bukan penganggur tegar tau. Aku masih lagi dok cari kerja yang sesuai. Dalam masa 6 bulan aku kerja yang sia-sia tu.. (OK! tu mungkin sebab aku sendiri yang tergopoh nak kerja sangat time sebab nak lari kan diri dari sesuatu. So mendapatlah aku nasib nye sekarang.) dan kini aku kembali mencari-cari dan sedaya upaya menghadiri interview sana sini untuk mengharapkan pekerjaan yang seterusnya.

Sekarang ni pon aku dok tunggu kawan aku ni haaa... Katanya abangnya nak tolong dapatkan kerja kat seksyen 7 shah alam ni untuk ofis baru Pos Laju. Tapi ofi sekarang tengah masih dalam proses update. So dia takde official tarikh nak bagi tau bila aku bole mula kerja. Ibu aku dah dok tanya-tanya dah..

'ngah, kawan ko cakap bila bole start keje?'

Aku pon dah 'aaaaa...eeerrr... eeemmmm' tak tau nak jawab. Nak tanya kat kawan tu takut dia ingat aku tak menyabar pulak. Tapi memang aku tak sabar pon. Banyak benda nak selesaikan. So ofcoz aku kena ada kerja, bila ada kerja aku ada income and masalah aku akan selesai sikit-sikit. 

Tadi aku apply online jawatan kat UITM tu.. sekarang tengah buka job pulak, so cuba je la. Harap ada rezeki aku. ( tak mau cakap 'kalau ada rezeki' sebab nampak macam tak serius pulak) Orang kata kalau ada ahli keluarga kerja UITM senang la kan. Yela boleh guna orang dalam. Tapi aku tak nak sangat bergantung orang dalam, sebab nanti aku akan kurang berdoa dan tawakal sebab benda senang nak dapat kan. So apa nak pikir-pikir nak berdoa bagai. Betul tak?? so aku tak nak buat cara tu. Tapi tadi ibu cakap dia cuba bagitau kawan dia bahagian pengambilan untuk tengok kan. Tu jela yang ibu aku mampu buat. Thanks Ibu!

**Ya Allah mudah mudahan dizsini la Jodoh rezeki ku.. amin...**


You may also like

2 comments:

  1. heee...baru tadi nana anta:) itula,baca kat komen2 tu...ada orang dalam senang la..takpala..rezeki memasing^-^

    ReplyDelete
  2. yuhuu.. aefa pun menganggur~ hehe.. skrg mcm dah kurang minat carik keje.. ingt nk teruskan berbusiness je.. uhukk

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com