Pesanan Seorang Sahabat | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Saturday, January 26

Pesanan Seorang Sahabat

Assalamualaikum semua,

Waktu waktu macam ni memang sangat sesuai untuk melayan hati dan perasaan. 

Dan pada waktu begini kita umat Islam memang di galakkan untuk melakukan solat malam sebab waktu ini sangat lah tenang dan kita akan dapat focus ibadah kita dengan lebih baik. Dan ini juga bukan lah pesanan kosong yang sengaja di berikan tetapi memang telah di suruh oleh Pencipta kita ALLAH S.W.T. Sebab Dia tahu pada waktu siang kita semua tersangat busy dengan melakukan kerja kerja harian kita. Jadi waktu malam dicipta bukan sahaja untuk merehatkan badan dan menghayati waktu tidur yang secukupnya akan tetapi ianya di cipta juga untuk melunaskan tanggunjawab kita dalam menjalankan ibadah kepadaNya.

Sejak kebelakangan ini ika memang sangat sangat down. Sebab ika terlalu mencapur adukkan masalah peribadi dan kerja dalam satu waktu yang sama. Jadi perkara perkara yang patut ika focuskan ika memang tak dapat nak berikan tumpuan yang sangat baik. Sampailah ada satu masa, seorang kawan ika tanya pada ika:

Macam mana dengan kerja?

eemmm,ok je... cuma kadang-kadang macam down sikit.

Kenapa?

Soalan itu mati begitu je sebab ika tak dapat beri jawapanya kenapa.

So tadi dia ada col, and honestly banyak-banyak kawan yang ika kenal dia memang sangat sangat UNIK(dia tak suka ika cakap dia PELIK, sbb dia anti dengan perkataan 'PELIK',walaupon kadang-kadang ika nak tercakap dia pelik sebenarnya). And masa dia col tu dia cakap kat ika:

Awak suka cakap down,down,down kan?? Awak tau tak setiap apa yang awak fikirkan sebenarnya ianya seolah-olah awak memberikan perkataan itu 'energy'. Tak kisahlah samada itu perkara baik atau buruk, dan bila awak selalu memikirkannya awak seolah bagi dia energy. Macam tanam pokok, bila awak tanam dan awak bagi baja, so pokok tu akan tumbuh. Jadi perumpamaan nya macam tu lah. FIKIRKAN apa yang awak NAK, BUKAN fikir apa yang awak TAKNAK.


**Now ika tahu apa yang ika patut lakukan.

p/s: Ada masa nanti ika akan cerita tentang kawan ika yang UNIK ini. InsyaALLAH...

XOXO.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com