SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

EPISOD 2 CERITA DARI itNas: AIDILADHA

/
0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat blog itNas A.K.A mynameika.

Semalam telah selamat ika meng'hupdate' satu cerita yang telah di 'jeruk' kan dalam kepala selama beberapa minggu lalu. Dan ini juga salah satu cerita yang dah lama wujud tapi belum di publishkan di mata dunia. So sementara belum busy busy sangat ni ika nak cerita la sambungan episod AIDLADHA ika yang lalu. Seperti yang semua tahu atau mungkin ada yang tak tahu ika sekarang bekerja dan sedang serta masih bekerja di SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH. So pengalaman menyambut aidiladha bersama warga SRA BATU BELAH adalah pengalaman pertama dalam hidup ika bukan sebagai murid lagi, tetapi sebagai warga SRA BATU BELAH tu. Jadi semestinya orang kata pengalaman di tempat baru adalah satu pengalaman yang takkan mudah dilupakan.

Pada 29/10/2012 SRA BATU BELAH ada buat sikit jamuan sempena AIDILADHA dan ika tak pernah join mana mana jamuan untuk aidiladha. Kalau raya AIDLFITRI tu dah selalu sangat la pergi 'open house' sana sini. Tapi raya AIDILADHA kali ni sangat bermakna sebab ika sambut dengan ustazah dan murid murid yang lain. Kebiasaanya bila raya AIDILADHA ika hanya duduk rumah dengan family tak pon pergi rumah nenek, mak belah ibu ika so just duduk lepak lepak je. Tak pernah la menyambut orang kata. Paling tak pon duduk rumah makan lauk pauk raya tu. Haaaa tu jela. Tapi bila dah keje ni banyak juga la benda benda baru yang ika lalui. BEST! 

 
"Semua beratur dulu!! Lelaki sebelah kiri ustazah! Perempuan sebelah kanan ustazah! Sape tak habis makan kena bayar RM1!"
haaa.. tu la dialog yang ustazah ustazah tu cakap. Siap ugut lagi tu sape makan tak habis kena bayar seringgit! heee suka tengok dak dak ni.

"Sape belom cuci tangan cepat cuci dulu!!" 
heheheh bagusss.. dengan arahan semua ye adik adik akak ni.. good good!

"ALLAHUMMA BARIKLANA FIMARAZAKTANA WAKINA AZABANAR!! AMINNN!"
hehehe teringat pulak zaman zaman jadi budak tahun 1 dulu..

Macam ni la gelagat adik adik darjah 1 SRA BATU BELAH. Setiap kali tengok gelagat diorang buat itu buat ini selalu je buat ika gelak! sebab terbayang zaman zaman kebudakkan kitorang dulu. Tengok budak budak sudah... so meh tengok apa lauk yang 'mengiurkan' tu:

'Ayam Goreng!'


'Sayur Campur'

'Gulai Kawah & Sup Tulang'

Ada gulai, ada sup, tapi kalau takde "Sambal Belacan & Cili Kicap" takkan lengkap lah derrr!!

Ok!! dah lihat semua.. so... selamat MENJAMU MATA la ye... =)

**Tiba datang seorang murid darjah 1 ke arah ika:
" Ustazah saya nak bayar RM1? Saya tak habis la ustazah..."
" Hehehehhe takpelah dikkk.. tak yahh bayar.. dah dah pergi masuk kelas yee."
"Betol ni Ustazah?" dengan muka yang agak pelikkk...
"Yeee... betolll"

hhehhehehe adikkk adikkkk...



S.E.K.I.A.N

Yang Benar

NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI


You may also like

No comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com