"PAKCIK! NAK SALAM" [abang polis feeling "retis"] | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Saturday, September 29

"PAKCIK! NAK SALAM" [abang polis feeling "retis"]

Hahahahahahahahahhah!!!!! 

Jap jap nak gelak dulu.. (sambung gelak jap) 

Hahahahahahah!!!!

haiii budak budak ni sekolah ni... kelakar gak tengok ragam diorang kadang-kadang. Mana tak nya tadi ada "abang" polis ni datang nak mintak cop sekolah (as u know ika sekarang bekerja di sekolah so entry entry banyak yang berkaitan dengan sekolah sekali sekala kan) sebab diorang baru je buat rondaan kan kawasan sekolah agama ni. Tapi tak nampak pulak diorang dok ronda.. ke mungkin ika kat dalamj opis kot. Tu yang tak perasan. Tak pe abaikan je masalah yang bukan masalah ini. 
 *Gambar dari encik google*

So sampai2 je "abang" Polis tu, (untung la kau encik polis sebab aku gelarkan kan ABANG dalam blog aku yang tak glamour ni) budak budak kat luar ni dah mula bising... Ika yang kat dalam ni dah pelik apa la yang budak budak ni kecoh kan kat depan pintu opis ni. Dalam masa dengar gak suara garau kat luar tu. Ingat kan pakcik tukang kebun tu. So takde la amik kisah sangat. 

Then bila pintu tu buka je... Laaaaa.. abang polis yang datang hari hari ni. So ika pon sambut dengan senyuman yang tak ikhlas... ( mood mengantuk time tu, baru lepas makan kan. Paham je la),

I : "ohhh.. nak minta sign ye.." 
P: " haaa.. ye.."

Ika pon terus je la pegi cari cop sekolah tu dan buat la seperti biasa yang ika buat. Tapi polis kali ni macam "kerek" plak. Banyak plak songeh nye.. pesanan banyak sangat. Tengok tarikh la, nama sekolah la, itu la , ini la... EH EH! banyak cikadak pulak dia ni. Polis before ni tak banyak palk songehnye. Datang just tunjuk paper, dan ika akan cop and sign cam biasa. 

EEEE... SO encik polis lepas ni awak tak payah datang ye, biar abang polis india and yang melayu tu je yang datang. Dengan awak ni banyak pulak requirement nya. Hahahah marah plak ika kan. Tadi pon sebab dia suruh tulis tarikh je. Yela before ni punya abang polis dia tak mintak apa pon. Hanya soh tanda tangan je. Yang kali ni punya macam macam ragam plak.

Lepas je ika bagi balik abang polis tu punya paper cop tu terus je budak budak sekolah ni serbu abang polis tu.

"NAK SALAM PAKCIK! NAK SALAM PAKCIK !! NAK SALAM PAKCIK"

haahahahha ika kat dalam opis dah gelak gelak kaw! punya. Yela dak dak ni excited lebih nak salam abang polis tu. Mesti abang polis tu feeling macam "retis" kan? hehehe yela di serbu peminat cilik ni.  Pastu pulak abang polis ni memang akan datang dua orang and yang lagi sorang tu driver kereta polis tu la. Dah budak budak ni nampak plak, lepas je salam abang polis yang pasan "retis" tu terus diorang jerit dengan kawan kawan dia yang lain..

"weeiii!! ada polis lagi la kat sana!!"


kawan kawan yang lain dan dok sibuk "mana mana mana!!"

**heeee macam macam ragam dak dak ni... =P

1 comment:

  1. Asal aku gelak ek baca entry nie. Tiba - tiba mcm faham jer naluri budak2.. benda macam tue dia rasa mcm besar maknanya. hahaha. Nasib baik dia salam.

    At least budak2 masih hormat polis dari orang besar yang pertikaikan polis2 nie.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com