IMPIAN @ ANGAN-ANGAN? | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Tuesday, September 25

IMPIAN @ ANGAN-ANGAN?


"Aku nak kaya macam orang lain! Aku nak berjaya macam orang lain! Aku nak itu, Aku nak ini.. bla bla bla...dan bla!" 

Tapi itu adalah impian aku atau angan angan semata je???

Assalam semua sahabat ika sekalian, 

Harap di waktu petang petang syahdu ni segar segar la semua hendaknya kan? =) Ika paham waktu waktu macam ni kalau di layan bantal & katil kat umah tu alamat isyak kang la baru bangun. Ika as usual la kan bila dah kebosanan tahap maksimum ni tak lain tak bukan melayan blog je la. Tak pun dok cari iklan kerja kerja kosong and petua orang orang kampun ( Habit yang baru2 je ni tau. entah apa mimpi ika nak cari petua pon xtau. Buang tebiat agaknya ika ni =P)

Untuk post kali ini ika rasa ika nak cakap tentang Impian @ Angan-angan a.k.a "angan tahi ayam". actually ika malas nak cakap pasal orang. ika rasa better cakap pasal diri sendiri cause lebih baik nilai diri sendiri dari nak dok nilai and pandang orang lain kan. Sebab kita ni manusia perangai memang lebih kurang sama. Yang malas tu, malas juga la... yang rajin tu, sangat la rajin, yang suka buat tak tau pon buat xtau gak la kan... and masing masing memang ada mewaris sifat macam tu dalam diri. Yang nak jadi lebih baik, memang lebih baik juga dia nak cuba perbaiki diri tu. Tapi yang buat endah tak endah pon boleh tahan ramai nye. So semua sama.




Di antara Impian & Angan-angan , angan-angan biasanya akan duduk di tangga yang teratas. Kenapa?? semua tu kena tanya diri sendiri la kan... tapi penerangan secara ringkas nya ni ika based on diri sendir..

**Tinggi Angan-angan tu lebih kurang macam ni la, nak capai memang sangat mustahil... sebab kita tak terpikir nak jadi kan ianya kenyataan**

Rasa cemburu dalam diri tu memang dah sebati dalam diri tatkala kita ni terpandang kejayaan orang lain. Kadang kadang tu bukan setakat cemburu dia siap package set tau... CEMBURU+HASAD DENGKI+SAKIT HATI !!  

Ini lah lumrahnya diri manusia kan. Orang kata kan perangai setan dah masuk mula  jadi lupa diri kan.  Once mata ni nampak je orang tu berjaya, orang ni berjaya, orang sana berjaya, orang sini berjaya baru la time tu kelam kabut.. baru la perasan yang diri sendiri ni useless sangat. Semuanya kurang la. Tapi effort improvement nak capai impian yang ada dalam kepala otak tu lama-lama hilang bak angan-angan la jawabnya.

**Tapi Sumpah gilerrrr la kannnnn!!!! ika jeles dengan kejayaan beberapa orang yang ada depan mata ika ni.. Kalau orang lain ada peluang untuk berjaya kenapa ika tak bole kan????



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com