SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Apa yang sedang Kau fikirkan wahai manusia?

/
0 Comments


Mengucap panjang je ika tengok berita ni kat metro online. Pasti ramai yang masih lagi ingat tentang berita yang amat mengejut kan yang terjadi kepada seorang bayi perempuan yang dicampak tanpa ada rasa simpati oleh ibu dia sendiri. Semua ini berlaku atas rasa malu yang dia perlu tanggung atas perbuatan dia sendiri. Harus dan Layakkah kita memanggil wanita itu MANUSIA??  sama sekali tidak layak untuk ika atau pon orang sekeliling memanggil dia Manusia.

Kenapa tak dia saja yang lompat dari bangunan tu dan bagi kepala dia berkecai... paling tak pon nasib dia akan jadi seperti nasib bayi yang tak bersalah tu...iaitu MATI...!! kENAPA?? agak agaknya dia pon takut matikan? takut juga dia nak rasa sakit pecah kepala macam mana bayi tu kena?? 

Kalau la kau dah tak nak dan tak sanggup nak tanggung malu denga tindakan dan perlakuan kau sendiri, kau bagi je anak kau kat umah anak anak yatim. Tapi nanti mesti kau akan kata " masa tu saya buntu, saya tak tau nak pikir apa.. dan saya terpaksa buat jalan macam ni." apa TERPAKSA!!!! hope kau tak jawab la macam tu kan wahai manusia!! Tika ni mana agak nya kau letak otak kau yang Allah dah bagi??? 

Geram je aku rasa dengan tindakan kau ni... kalau ikut amarah aku ni, mau je aku cari and jumpa kau depan depan then... aku tak tau la apa nasib kau ni. Mungkin aku bisa jadi pembunuh kot! sebab kau layak untuk di bunuh!! biar kau jumpa terus dengan anak kau tu straightly... Kau jawab la sendiri depan depan dengan anak yang kau sanggup lakukan macam tu. 


Walau pon kau tutup muka kau tu, aku tak kau sangat cantik dan aku tau kau baik... tapi kenapa kau sanggup buat macam ni? kau tak kesian ke dengan anak yang kau sendiri campak tu? kau tak sedih ke masa kau dengar dia menangis? kau tak rasa apa apa ke masa kau dengar suara dia? Mungkin aku macam gila kot sebab aku buat post ni seolah seolah aku memang tengah cakap dengan kau.. tapi perkara yang kau buat ni sangat sangat zalim. Kau tau tak kucing yang aku bela kat umah tu, kalau kitorang kacau anak anak dia yang baru lahir..dia ada juga perasaan marah... sanggup dia panjat atas bumbung untuk sembunyikan anak anak dia supaya anak dia selamat. tapi kau??? sebaliknya... patutnya kau kena jadi kucing kot.. so that kau akan belajar macam mana hargai Nyawa orang lain.. 

** Aku harap kau diberi petunjuk atas perbuatan kau ni.. tapi dalam undang undang negara.. kau mungkin tau nasib yang kau bakal lalui kelak..


You may also like

No comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap