Apa yang sedang Kau fikirkan wahai manusia? | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Wednesday, September 19

Apa yang sedang Kau fikirkan wahai manusia?



Mengucap panjang je ika tengok berita ni kat metro online. Pasti ramai yang masih lagi ingat tentang berita yang amat mengejut kan yang terjadi kepada seorang bayi perempuan yang dicampak tanpa ada rasa simpati oleh ibu dia sendiri. Semua ini berlaku atas rasa malu yang dia perlu tanggung atas perbuatan dia sendiri. Harus dan Layakkah kita memanggil wanita itu MANUSIA??  sama sekali tidak layak untuk ika atau pon orang sekeliling memanggil dia Manusia.

Kenapa tak dia saja yang lompat dari bangunan tu dan bagi kepala dia berkecai... paling tak pon nasib dia akan jadi seperti nasib bayi yang tak bersalah tu...iaitu MATI...!! kENAPA?? agak agaknya dia pon takut matikan? takut juga dia nak rasa sakit pecah kepala macam mana bayi tu kena?? 

Kalau la kau dah tak nak dan tak sanggup nak tanggung malu denga tindakan dan perlakuan kau sendiri, kau bagi je anak kau kat umah anak anak yatim. Tapi nanti mesti kau akan kata " masa tu saya buntu, saya tak tau nak pikir apa.. dan saya terpaksa buat jalan macam ni." apa TERPAKSA!!!! hope kau tak jawab la macam tu kan wahai manusia!! Tika ni mana agak nya kau letak otak kau yang Allah dah bagi??? 

Geram je aku rasa dengan tindakan kau ni... kalau ikut amarah aku ni, mau je aku cari and jumpa kau depan depan then... aku tak tau la apa nasib kau ni. Mungkin aku bisa jadi pembunuh kot! sebab kau layak untuk di bunuh!! biar kau jumpa terus dengan anak kau tu straightly... Kau jawab la sendiri depan depan dengan anak yang kau sanggup lakukan macam tu. 


Walau pon kau tutup muka kau tu, aku tak kau sangat cantik dan aku tau kau baik... tapi kenapa kau sanggup buat macam ni? kau tak kesian ke dengan anak yang kau sendiri campak tu? kau tak sedih ke masa kau dengar dia menangis? kau tak rasa apa apa ke masa kau dengar suara dia? Mungkin aku macam gila kot sebab aku buat post ni seolah seolah aku memang tengah cakap dengan kau.. tapi perkara yang kau buat ni sangat sangat zalim. Kau tau tak kucing yang aku bela kat umah tu, kalau kitorang kacau anak anak dia yang baru lahir..dia ada juga perasaan marah... sanggup dia panjat atas bumbung untuk sembunyikan anak anak dia supaya anak dia selamat. tapi kau??? sebaliknya... patutnya kau kena jadi kucing kot.. so that kau akan belajar macam mana hargai Nyawa orang lain.. 

** Aku harap kau diberi petunjuk atas perbuatan kau ni.. tapi dalam undang undang negara.. kau mungkin tau nasib yang kau bakal lalui kelak..

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com