SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Tamat Praktikal dan VIVA is done!

/
2 Comments




Assalamualaikum semua...

Selamat membaca kembali coretan saya yang dah berkurun tak di update. Maklumlah kesibukan dengan praktikal dan thesis yang perlu di utamakan dahulu dari segala-gala yang ada sekarang. Jadi kerana itulah ika tak sempat nak update apa-apa dekat blog ika ni. Walaupon ika tahu yang takkan ada yang perasan ika ni rajin update story ke tak kat blog ni (maklumlah orang bukan glamer sangat pon kan, sape nak perasan. ye tak? =P ) tapi terpaksa la buat-buat perasan ada yang tunggu post-post dari ika kan. ngee.. 

Disebabkan ika dah lama tak update story morry kat sini, so nak buat lum sum story terus la. Jimat masa dan tenaga sikit nak citer kan. So ika mulakan cerita tentang tamat praktikal dulu :

Pada 22 June 2012, adalah hari terakhir ika tamat praktikal bersama company INNO-PLATINUM SDN BHD. So dah alang-alang buat post ni, ika nak ucapkan terima kasih banyakbanyak kepada Company tu terutama boss yang dah kongsikan banyak ilmu dengan ika tentang apa yang ika perlu buat dalam realiti alam pekerjaan. Ika pon nak minta maaf la sebab suka hati je buat cuti sendiri masa praktikal tu. Dengan tak bagi notis nye main cuti je teruskan.Heheheheh sori ye MASS MOHAMAD. Rasa macam sekejap je masa berlalu, tau tau je ika dah nak habis dah dekat company tu. Cerita tentang pengalaman, for sure la ada punya. Lagi lagi part nak deal dengan customer. Ika keje dekat company event, so memang banyak la kena berhadapan dengan orang, deal sana sini, call sana sini. Memang tak di nafikan masa mula-mula tu hanya Allah je la tau neves nye.. yela kita selalu call orang pon bukan selalu. Banyak pon hanya mesej je. And ika pon bukan nye hari-hari nak call orang sana sini. So bila masuk je dekat company tu wah! awal awal masuk dah kena arah " ika nanti call orang ni bla... bla.. bla.. bla.." gulpp!! haaa.. nak cakap camne ni?" Tapi nasib baik la ika ni bijak pluss pandai, so ika tanya la " akak camne nak itu...ini.. itu.. ini..." so taklah blurr sangat nak buat macam mana kan? At the end, ika dapat positif comment dari boss ika tu... Happy... =)

THANKS AGAIN INNO-PLATINUM ( Those yang nak praktikal or kerja dengan company ni, bole klik link dekat nama inno tu ye. )



Citer kedua ni ialah tentang thesis. Ok rasa nya tak perlu kot ika nak terangkan apa itu thesis sebab mostly semua teman ika ni tergolong dari orang yang ada education yang sama macam ika (InsyaAllah...) so ika just citer je la ringkasan ika masa buat thesis ni ye? Ok memang tak dapat di sangkalkan lagi effort yang ika beri masa nak buat thesis ni adalah sangat-sangat menggalakkan dari diri ika ni. Sebab ika nampak usaha ika yang kadang kadang tu ada juga la rasa malas yang tak menetu datang masa nak buat semua ni, tapi memang sedikit sebanyak ika perlu paksa diri ni untuk jadi rajin supaya ika dapat selesaikan thesis ika ni. Dalam kos ika sebelum ni memang ika ada buat research macam thesis ni tapi time tu part 4. So belajar sekali tu je then bila dah habis belajar satu sem tu for sure la tak berapa ingat kan. Ye tak? Tapi bila nak buat thesis ni.. haaa ambik semua chapter nak kena review. Method by method so itu sangat sangat la memenatkan sebenrnya. Nak guna SPSS tu bukan nye mudah. Memang complicated sangat la sebenrnya nak buat part finding tu. Dan tadi debaran yang ika tunggu untuk di lepaskan, telah pon ika keluarkan semuanya. Im done my VIVA. So kurang sikit la beban kat kepala ni kan. Now kena focus untuk edit semua report before submit the final report pada lecturer.

SEKIAN!



You may also like

2 comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Faminine Scrub Wash Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Meeracle Gemstones Beauty Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jom jimat elektrik jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap