SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Tamat Praktikal dan VIVA is done!

/
2 Comments




Assalamualaikum semua...

Selamat membaca kembali coretan saya yang dah berkurun tak di update. Maklumlah kesibukan dengan praktikal dan thesis yang perlu di utamakan dahulu dari segala-gala yang ada sekarang. Jadi kerana itulah ika tak sempat nak update apa-apa dekat blog ika ni. Walaupon ika tahu yang takkan ada yang perasan ika ni rajin update story ke tak kat blog ni (maklumlah orang bukan glamer sangat pon kan, sape nak perasan. ye tak? =P ) tapi terpaksa la buat-buat perasan ada yang tunggu post-post dari ika kan. ngee.. 

Disebabkan ika dah lama tak update story morry kat sini, so nak buat lum sum story terus la. Jimat masa dan tenaga sikit nak citer kan. So ika mulakan cerita tentang tamat praktikal dulu :

Pada 22 June 2012, adalah hari terakhir ika tamat praktikal bersama company INNO-PLATINUM SDN BHD. So dah alang-alang buat post ni, ika nak ucapkan terima kasih banyakbanyak kepada Company tu terutama boss yang dah kongsikan banyak ilmu dengan ika tentang apa yang ika perlu buat dalam realiti alam pekerjaan. Ika pon nak minta maaf la sebab suka hati je buat cuti sendiri masa praktikal tu. Dengan tak bagi notis nye main cuti je teruskan.Heheheheh sori ye MASS MOHAMAD. Rasa macam sekejap je masa berlalu, tau tau je ika dah nak habis dah dekat company tu. Cerita tentang pengalaman, for sure la ada punya. Lagi lagi part nak deal dengan customer. Ika keje dekat company event, so memang banyak la kena berhadapan dengan orang, deal sana sini, call sana sini. Memang tak di nafikan masa mula-mula tu hanya Allah je la tau neves nye.. yela kita selalu call orang pon bukan selalu. Banyak pon hanya mesej je. And ika pon bukan nye hari-hari nak call orang sana sini. So bila masuk je dekat company tu wah! awal awal masuk dah kena arah " ika nanti call orang ni bla... bla.. bla.. bla.." gulpp!! haaa.. nak cakap camne ni?" Tapi nasib baik la ika ni bijak pluss pandai, so ika tanya la " akak camne nak itu...ini.. itu.. ini..." so taklah blurr sangat nak buat macam mana kan? At the end, ika dapat positif comment dari boss ika tu... Happy... =)

THANKS AGAIN INNO-PLATINUM ( Those yang nak praktikal or kerja dengan company ni, bole klik link dekat nama inno tu ye. )



Citer kedua ni ialah tentang thesis. Ok rasa nya tak perlu kot ika nak terangkan apa itu thesis sebab mostly semua teman ika ni tergolong dari orang yang ada education yang sama macam ika (InsyaAllah...) so ika just citer je la ringkasan ika masa buat thesis ni ye? Ok memang tak dapat di sangkalkan lagi effort yang ika beri masa nak buat thesis ni adalah sangat-sangat menggalakkan dari diri ika ni. Sebab ika nampak usaha ika yang kadang kadang tu ada juga la rasa malas yang tak menetu datang masa nak buat semua ni, tapi memang sedikit sebanyak ika perlu paksa diri ni untuk jadi rajin supaya ika dapat selesaikan thesis ika ni. Dalam kos ika sebelum ni memang ika ada buat research macam thesis ni tapi time tu part 4. So belajar sekali tu je then bila dah habis belajar satu sem tu for sure la tak berapa ingat kan. Ye tak? Tapi bila nak buat thesis ni.. haaa ambik semua chapter nak kena review. Method by method so itu sangat sangat la memenatkan sebenrnya. Nak guna SPSS tu bukan nye mudah. Memang complicated sangat la sebenrnya nak buat part finding tu. Dan tadi debaran yang ika tunggu untuk di lepaskan, telah pon ika keluarkan semuanya. Im done my VIVA. So kurang sikit la beban kat kepala ni kan. Now kena focus untuk edit semua report before submit the final report pada lecturer.

SEKIAN!



You may also like

2 comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com