SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

makna di sebalik IT NOT ABOUT SIZE di blog MYNAMEIKA

/
1 Comments
Assalam semua ^_^

Hai sekali lagi ika datang ke laman blog ni dengan post yang lain.. tadi ika dah post tentang Nasi Lemak Makcik sebelah Mcd tu kan.. dan sekarang ika nak citer atau story morry tentang nama/trademark/atau punch line/ dan seangkatan dengan nya... As usual la kan setiap blogger atau penulis tegar di laman sesawang ni atau di mana mana saja yang mereka suka sama da di note FB ke, tweeter ke (ada ke tweeter note?) tapi yang penting biasanya adalah di laman internet ni la mereka akan create atau cipta satu ayat/words yang melambangkan diri mereka.. 

Dan pandangan dari sudut marketing/pemasaran ayat ayat trademark ni biasa nya di gunakan untuk kita nak orang lain bole realize siapa kite.. and kita nak orang lain mudah ingat kita.. betul tak? Dan macam tu la juga ika... Ika juga suka untuk orang kenali ika yang tak seberapa ni... yang pakai baju saiz XXL.. pakai tudung pon ala alal wardina lagi tak pon pin blakang je, Kasut plak pakai yang dah 2 3 tahun punya pastu jenama BATA lagiii..... Haaa serba serbi la yang memang orang cakap ciri ciri orang nak kenal tu memang takde la...

Tapi walaupon banyak rintangan dah halangan yang harus ku tempuhhhhh!!!!! eh eh eh eh! kak.. awat over sangat ni.. slowdown sikit la.. haayyooo....  hehheheh sori sori... feeling lebih pulak ika tadi... Ika pon tak ketinggalan juga nak orang mudah kenali ika.. tapi mesti ada yang tertanya tanya.. Itu pon kalau ada la kan.. =) Ehh... blog ni nak aku kenal dia as :


atau..


Actually first trademark ika dulu for sure la yang atas tu... mynameika.. dan lama juga la ika gunakan nama ika tu... kenapa?? Sebab ika rasa ianya simple dan mudah di ingat... kalau kita tengok seperate word dia, ika hanya tulis MY NAME IKA... bukan MY NAME IS KHAN ye.... jangan silap di situ.. Im Malaysian and not terrorist... ahakkkss... 

Dan kedua baru la ika create second trademark atau punch line... IT NOT ABOUT SIZE... ok apa yang ika nak cuba orang tau rahsia atau hidden di sebalik word itu adalah... ika nak orang lihat ika macam manusia atau wanita atau perempuan seperti yang lain.. Walaupon ika ni kurang dari segi fizikal .. Means Im not pretty enough but IM MORE CUTE THAN U all la kannn... hehehehhe Dan lagi satu ika nak orang tau, mereka yang seperti ika ni juga boleh di kenali ramai suatu hari nanti dan mereka akan lebih menghormati insan macam ika ni...

Pengalaman hidup ika yang lalu ika dah cukup di ketepikan dan di pinggirkan hanya kerana ika bersaiz besar.. dan perkara itu membuatkan ika rasa kurang yakin.. TAPI...... tidak lagi sekarang.. sebab sekarang ika dah tak pedulikan apa pandangan dan kata orang lain... sebab kuasa keputusan dan keinginan semua di tangan ika sendiri... jadi ika percaya akan LUMRAH ALAM itu sendiri... 


You may also like

1 comment:

  1. Hi Dear....cantik, slim, tinggi lampai tapi buruk perangai pun tak guna tau...Its not what people says about u...its about how you feel towards yourself...kalau nak try product akak visit my blog ok. LOL!
    syidasham.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Faminine Scrub Wash Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Meeracle Gemstones Beauty Mega Wedding Malaysia 2017 Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jom jimat elektrik jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap