makna di sebalik IT NOT ABOUT SIZE di blog MYNAMEIKA | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Wednesday, February 15

makna di sebalik IT NOT ABOUT SIZE di blog MYNAMEIKA

Assalam semua ^_^

Hai sekali lagi ika datang ke laman blog ni dengan post yang lain.. tadi ika dah post tentang Nasi Lemak Makcik sebelah Mcd tu kan.. dan sekarang ika nak citer atau story morry tentang nama/trademark/atau punch line/ dan seangkatan dengan nya... As usual la kan setiap blogger atau penulis tegar di laman sesawang ni atau di mana mana saja yang mereka suka sama da di note FB ke, tweeter ke (ada ke tweeter note?) tapi yang penting biasanya adalah di laman internet ni la mereka akan create atau cipta satu ayat/words yang melambangkan diri mereka.. 

Dan pandangan dari sudut marketing/pemasaran ayat ayat trademark ni biasa nya di gunakan untuk kita nak orang lain bole realize siapa kite.. and kita nak orang lain mudah ingat kita.. betul tak? Dan macam tu la juga ika... Ika juga suka untuk orang kenali ika yang tak seberapa ni... yang pakai baju saiz XXL.. pakai tudung pon ala alal wardina lagi tak pon pin blakang je, Kasut plak pakai yang dah 2 3 tahun punya pastu jenama BATA lagiii..... Haaa serba serbi la yang memang orang cakap ciri ciri orang nak kenal tu memang takde la...

Tapi walaupon banyak rintangan dah halangan yang harus ku tempuhhhhh!!!!! eh eh eh eh! kak.. awat over sangat ni.. slowdown sikit la.. haayyooo....  hehheheh sori sori... feeling lebih pulak ika tadi... Ika pon tak ketinggalan juga nak orang mudah kenali ika.. tapi mesti ada yang tertanya tanya.. Itu pon kalau ada la kan.. =) Ehh... blog ni nak aku kenal dia as :


atau..


Actually first trademark ika dulu for sure la yang atas tu... mynameika.. dan lama juga la ika gunakan nama ika tu... kenapa?? Sebab ika rasa ianya simple dan mudah di ingat... kalau kita tengok seperate word dia, ika hanya tulis MY NAME IKA... bukan MY NAME IS KHAN ye.... jangan silap di situ.. Im Malaysian and not terrorist... ahakkkss... 

Dan kedua baru la ika create second trademark atau punch line... IT NOT ABOUT SIZE... ok apa yang ika nak cuba orang tau rahsia atau hidden di sebalik word itu adalah... ika nak orang lihat ika macam manusia atau wanita atau perempuan seperti yang lain.. Walaupon ika ni kurang dari segi fizikal .. Means Im not pretty enough but IM MORE CUTE THAN U all la kannn... hehehehhe Dan lagi satu ika nak orang tau, mereka yang seperti ika ni juga boleh di kenali ramai suatu hari nanti dan mereka akan lebih menghormati insan macam ika ni...

Pengalaman hidup ika yang lalu ika dah cukup di ketepikan dan di pinggirkan hanya kerana ika bersaiz besar.. dan perkara itu membuatkan ika rasa kurang yakin.. TAPI...... tidak lagi sekarang.. sebab sekarang ika dah tak pedulikan apa pandangan dan kata orang lain... sebab kuasa keputusan dan keinginan semua di tangan ika sendiri... jadi ika percaya akan LUMRAH ALAM itu sendiri... 

1 comment:

  1. Hi Dear....cantik, slim, tinggi lampai tapi buruk perangai pun tak guna tau...Its not what people says about u...its about how you feel towards yourself...kalau nak try product akak visit my blog ok. LOL!
    syidasham.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com