SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

I LOVE TO COOKING

/
0 Comments
Assalam semua ^_^

MEMASAK.....

Memang kegemaran ika sejak ika di bangku sekolah lagi.. Dulu ika kira rajin juga la tolong ibu kat dapur buat macam macam. Pada mula nya tu memangla tersangat lah liat... kira macam malas la katakan.. tapi bila dah lama lama tolong ibu, terus ika jadi minat.. Ika ingat lagi dulu ika ada reka masakkan... ika masak mee... entah apa nama makanan nya pon ika tak tau.. tapi itu kira original from ika.. anak jiran siap nak belajar lagi resepi masakkan ika tu... hehhehe 

Tapi bila ika dah sambung belajar Diploma di Uitm Jengka Pahang, kira lama la juga ika tak masak.. kira macam spend masa di dapur dah kurengg sikit. Haaa masa ni ika excuses la... yela ika dok asrama.. cuti pon jarang balik.. so kurang la nak spend masa untuk masak... Cuma kalau balik raya ke, haaa cam tu ika tolong la.. tolong ibu buat kuih ke, atau masak malam raya ke... Tapi ika kalau bab bab buat kuih ke, kek, biskut ika tak minat sangat. Ika suka masak makanan yang boleh menaikkan selera ika... Heheheh mesti pelik kan? Yela nak masak makanan yang bole menaikkan selera sendiri... Sepatutnya mesti la belajar masak makanan yang bole menaikkan selera orang lain yang makan...

Bagi ika ia bukan la sesuatu yang pelik... ok before kita pilih untuk masak makanan utk orang lain, mesti kita akan pastikan yang masakan tu sedap... ye tak? So untuk kali pertama masak siapa yang kita nak dia jadi orang pertama yang rasa makanan kita? For sure la by ourselve... Kita sepatutnya kena rasa dulu, masakan tu ok ke, sedap ke, ada kurang ke... then baru bole introduce pada orang lain...

Dan KINI :

Masakan adalah rutin harian ika.. Ika akan masak makanan yang memang ika suka dan favourite.... dan konsep ika, ika akan masak makanan dan cari segala resepi makana yang ika minat untuk memakannye... kira macam kalau ika makan di luar,walaupon ika tau pada masa itu banyak lagi makanan yang sedap boleh didapati, tapi ika akan tetap beli makanan yang ika suka makan.

Dan kini, oleh kerana MINAT ika pada masakan adalah sesuatu yang sangat penting, Ika dan famili telah wujudnkan business kami :
  


Dan tak cukup dengan business ini, ika dan famili sekali lagi kami kendalikan business Mini Catering iaitu :

 

Kawan kawan sekitar klang dan yang mengenali ika, meh la sama sam lika page ika ni ye... kita sama sama sokong perniagaan anak melayu =)



You may also like

No comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com