Bos ada meeting kejap... dan aku? | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Tuesday, February 14

Bos ada meeting kejap... dan aku?

" Bos ada meeting kejap... dan aku?...." sila sambung kan ayat yang berkemungkinan menjadi jawapan untuk aku- =P

Assalam semua ^_^
 -haaaa.. haaaa.... haaa... apa terjadi ni- 
(buat buat terkejut pulak kannn)

Sekarang ika dalam ofis sorang sorang je... kawan yang practical sorang tu dah pegi mane ntah dengan S.U kat sini ni, bos ika plak ada meeting.. and pas ika tolong dia col someone somene ni, dan tolong la sikit sikit yang dia nak ika buat.. so bos pon berjalan keluar menuju ke pintu dan... brrrooommmmm!! pegi tempat meeting la.. Emm keje yang tak banya buat masa ni so ika habiskan la masa menaip entry.. =)

Hmmm baru la ika bole dok bayangkan, macam mana la orang yang dah kje, bole dok on9 la.. buat benda benda yang jauh dari keje yang mereka sepatutnya buat... so ika dah rasa sekarang... WALAUPONNN... sekali lagi ika ulang walaupon....ia bukan la satu tabiat yang sangat sangat kurang enak di lakukan.. tapi sekali sekala bole la buat... tapi yang penting??? keje kena la harus siaaappppp... kannnn??

 apa kene mengena budak ni dalam citer ika?? ini bukan post nak adopt anak ye...sori dik salah masuk entry la..

Even ika ni hanya berpegang pada title PRACTICAL STUDENT, hhmmm rendah diri japp.... tapi keje ni memang tak susah dari belajar.. yela... ada masa kalau kita di minta untuk memberi sepenuh commitment+committed yang tinggi.. kita kena la bagi kerjasama kepada majikan kita... ok... ika tau... banyak suara suara adik adik kecik dalam hati u all tu dok mengata ika kan.. eh!! minah ni.. ko tu baru je practical...!! tak payah nak berceramah bagai kat kitorang yang dah berpengalaman dan makan garam+asam dulu before ko!! so baik diamm je deeyyy!! 

Dan bila masa kita ni memang takde kerja sangat sangat.. so memang tak bole nak di sangkal kan la.. yang korang kena juga spend masa dengan buat keje sendiri tanpa halangan ENCIK/PUAN bos anda... haaa... itu la hakikat sebenarnya dunia pekerjaan... dan lagi satu.. walaupon ika ni baru je la seminggu bekerja dengan company ika ni... Hmmmm rasa macam dah seronok sikit la... SIKIT JE LA.... baru ada feel seronok ronok. ni kan....

1 comment:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com