Saya study kenapa MEGAUPLOAD di sita segala-gala nya.. | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Saturday, January 21

Saya study kenapa MEGAUPLOAD di sita segala-gala nya..





Assalam semua ^_^

Bagi mereka yang memang kaki download punye orang.. tak kisah la download movie ke, music ke, and apa2 je la yang melibatkan tindakan anda untuk download so mungkin berita tu memberi kejutan tak lah besar mana tapi maybe effect la kat anda semua sebab automatically anda semua terfikir... "laaaa pasni aku nak download kat mana plak" dengan kadar hanggg yang tetiba di otak pemikiran anda membuatkan anda rasa mungkin anda perlu menghentikan tabiat kegemaran anda itu kann.... OOHHHH awat la skema je ayat ayat ika ni... sorry la tak bole nak terlalu straight plak ayat ayat ika kali ni..

Dengan kerajinan yang datang secara tiba tiba dan spirit mana ntah yang telah menghantui ika untuk cari sebab kenapa MEGAUPLOAD telah di matikan buat masa ni... tapi jap jap jap! government diorang matikan selama-lamanya ke service diorang tu atau sementara je ye? eemm tu ika tak pasti ... tapi selepas ika search the causes government diorang take action cam tu sebab :

" at the core charge is unauthorized access to movie, music other media through megaupload. In fact, it were make violates copyright law and damage to copyright holder.

Dan kerana tindakan founder megaupload tersebut semua copyright yang mereka amik secara tak beretika itu telah membuatkan kerugian dalam $500 million kepada copyright holder... EEmmm buta buta je sebenarnye diorang dapat duit dengan buat semua ni kan.. ntah ntah la kan once kita subcribe, atau transfer file atau download diorang dapat duit juga... eemmm tu la.. kalau dah buat keje salah kan.. at the end kantoi juga... yela penat penat pihak tertentu buat kerja nak hasil kan kerja yang elok, tup tup orang lain bole dapat untung dengan cara yang mcm tu...

sumber : touch here

**Nasib baik la MEDIAFIRE masih lagi berfungsi.. hope tak jadi la macam megaupload ni... nanti tergendala pulak hobby sepanjang masa ika tu.. tapi ada rumors mengatakan yang YOUTUBE juga akan menerima nasib yang sama.. eemmm bosan la kalau takde nanti... =(


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com