Kau tahu ke rahsia IBU? | IT IS NOT ABOUT SIZE


Advertisement

SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

CORETAN PENDEK ATIKAHNORBAKI

Saya seorang yang serba kekurangan tapi mahu ingin menjadi setanding dengan mereka yang cukup sempurna diluar sana. SIZE bukan lagi penghalang untuk menjadi yang terbaik. Apa yang di persembahkan dalam "DUNIA MAYA" ini, inilah kejujuran sebenar benar diri NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI. Kini aku buang segala ketakutan dan kerendahan diri hanya untuk mengukuhkan kaki untuk berdiri.

Wednesday, November 30

Kau tahu ke rahsia IBU?

 
Assalam semua ^_^

Hai kawan kawan semua... sihat tak hari ni?dah makan?dah minum?dah solat? haaa yang mana 1 la yang u all tak buat lagi? tentu tentu la yang solat tu kan?hehe tau dah u all tak solat lagi... so jangan lewat lewat kan pulak... ada masa jap lagi pegi la solat ramai ramai ok? ajak kawan semua.. 

Hehehehe cewahhhh!!! ika.. bukan main ekau nak ceramah tengah hari buta ni... KAU tu dah solat ke belum?   HEHEH BELUM SEEHHH.... ok nanti kite pi la solat sesama ye... eemmm ok la ika sebenarnya nak citer pasal IBU.... tak kisah la ibu sapa pon, ibu ika ke, ibu u all ke, ibe mertua ke, kawan2 ika yang dah bergelar ibu ke... senang citer untuk ibu ibu SEDUNIA..... kadang kadang kita ni sebagai anak kita tak tau kan apa yang seorang ibu tu pikir? pernah tak korang bila tengah duduk duduk rehat or lepak dengan ibu korang tanya directly kat mereka... 'APA IBU PIKIR KAN SEKARANG NI?'

Kompom 1 soalan tu akan mengundang berjela jela jawapan yang korang pasti takkan mampu nak dengar... betol...?? even ibu u all itu kaya atau miskin atau sederhana je,mereka semua tak kan terlepas dari fikirannya untuk memikirkan tentang anak2... Anak anak zaman moden ni terlalu mencabarnya bagi seorang ibu tu nak jaga... tak kira anak lelaki ke perempuan ke semua nya mencabar... tapi sayang nye anak anak sekarang terlalu mengikut kan kehendak hati mereka berbanding mereka yang perlu menjaga hati ibu ibu mereka... 

Kalau nak faham kan hati kawan kawan, sahabat ke, teman istimewa ke, sanggup di lakukan walaupon terpaksa korban nyawa dan perasaan sendiri... tapi untuk menjaaga hati seorang ibu? payah sangat... malah kehadiran dan setiap pertanyaan ibu itu di anggap menganggu privasi anak anak... patut ke anak anak ni berfikir macam tu? 

Sedih tak u all kalau tiba tiba u all dapat tau sejak u all masuk belajar, berjaya jadi usahawan, berjaya dapat itu dapat ini dan ibu itu melakukan nazar buat u all? tapi hakikat nye berapa sangat la di antara kita ni tau rahsia rahsia ni? walaupon kita dapat beli sebuah kereta, bukan kita tau pon ibu kita tu menunaikan nazar sebab kita berjaya beli kereta tu kan? 

**SO ANAK ANAK FIKIR KAN LA SEJENAK TENTANG IBU KITA... KALAU KITA RASA HATI KITA PENTING, PENTING LAGI HATI IBU, KALAU KITA RASA KEINGINAN KITA PENTING, BANYAK LAGI KEINGINAN IBU KITA YANG KITA SEBAGAI ANAK GAGAL LAKSANAKAN...

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com