SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Cerita Marathon raya Mynameika

/
2 Comments

Assalam semua ^_^
Semua orang dah siap buat entri raya masing masing, ika je yang ketinggalan ek... F.Y.I entri yang u all baca ni ika update guna Microsoft word je... bukan direct terus ke blog.. reason nya adalah kerana rumah ika ni takde internet, tapi di sebabkan idea nak cerita kat blog ni banyak dan mencurah curah, so ika update je kat sini.. so tinggal copy n paste.... walaupon entri ni Nampak macam eemm dah basi je kan.. tapi belum expired lagi kan... so meh la baca ye....


Malam raya....
Cam biasa la semua akan tunggu kat depan TV nak dengar pengumuman raya.. even masing masing dah tau dah raya bila, tapi kena gak tengok.. kot kot la tetiba tarikh raya kang bertukar kan... tapi seperti yang di jangka la.... 30 OGOS 2011 adalah tarikh yang di tunggu oleh semua umat Islam untuk menyambut HARI RAYA AIDILFITRI... dan malam raya ni juga... ika and family ika, kira dah jadi kebiasaan kitorang semua merayap pegi bazaar kat klang... fuuhhh!! Ramai betul... harga semua turun mendadak... apa lagi... bedalll la kitorang memborong lagi.... ngeeeee...!!!

Pagi raya .....
‘Angah.... banguuuunnn.... lekas mandi sunat hari raya”.... haaaa dengar tak tu... ibu ika dah kejut bangun pagi... macam tu la rutin harian raya ika.. dari kecik sampai besar... sama tak de yang berbeza... yang bezanya dulu ika budak sekarang dah jadi anak dara sunti gitu.... =) so ika pon bangun pagi... pas tu mandi and siapkan apa yang patut kat dapur tu.... panas kan lauk, hidang makanan and bungkus lauk untuk bawa ke umah nenek.... pagi tu semua adik beradik ika ada tugas masing masing... ad yang ironkan baju kurung, kemas umah, sidai kain.. tu la untung adik beradik ramaikan.... dan tema baju raya kitorang kali ni adalah ‘pink’.... comel wooo.. Dan lepas siap semua... tibala emosi syahdu di pagi raya... nak salam raya kan... eemmm ... sedih sedih sedih... [ikut nada ipin]... lepas tu ika sekeluarga bertolak la ke rumah nenda tercinta.... beraya bersama nenek dan semua sedara mara belah ibu.... masa yang di tunggu tunggu.. nak kutip duit raya dari pakcik and makcik... jeng jeng jeng... besar besar pon dapat lagi tau... yess!!! Malam pulak kitorang semua beraya la kerumah sedara sedara sekitar kawan klang ni...

Raya kedua....
Hari ni cuz ika dah book awal awal dah kitorang semua untuk pergi ke rumah boyfren dia... abang acen nama nya.... tapi malang sebab 3 orang adik ika tak dapat ikut... huhuhuh cirit birit pulak... macam biasa la... sakit yang always berlaku bila raya kan... mana tak nya beraya and makan sakan sangat... sampai dah tak tau makan mana yang buat diorang semua sakit perut...dan lepas balik dari umah abang acen ni, petang tu juga kitorang beraya ke umah mama ida.. haaa?sape pulak mama ida ika ni?heheh xpe xpe ika tau u all blurr... yela citer pasal orang yang u all tak kenal kan... xpela.. hentam je la ye temahhh... =)

Raya ketiga...
Kitorang satu family... except pak usu @ ucu ika.. kitorang beraya pulak ke Pahang... haaa amik koo.... memang plan seminggu raya ni full je la memanjang.... berjalan sakan kami tau... kitorang pergi mana kat Pahang ni? Haaa... kitorang berjalan kerumah mak mertua mak lang @ alang ika... firs time tau kitorang kesana... selama beberapa tahun makcik ika tu berkahwin dengan pak lang... ni la kali pertama kitorang pergi sana... lama gak la perjalanan nye... makan masa 5 jam tak silap... bertolak dalam pukol 9.30 and sampai dalam 2.30-3 petang gak la... fuhhh penat dalam kereta je la... tapi sangat best.... sampai je family mak mertua alang tu siapkan kitorang nasi... memang diorang serve baik la masa tu... insyallah... kalo di panjang kan umur, nak gak beraya ke sana lagi... and the best is... nenek tu bagi kitorang tempoyak... hehehhe bole buat makan nasi nanti...

Raya keempat...
Dan raya keempat ni pulak... ika bawa diorang beraya ke wangsa maju... cettt!! Ika bawa diorang beraya indeed diorang yang drive... haaaa cantik sikit ayat ika oiii....   wangsa maju?umah sapa? Haaaa ingat tak ika penah citer pasal kawan ika dewi remaja tu kan... NURINA FAUZAN tu... haaa kalo nak tau sapa die, google je kat ternet yee... so that day ika beraya ke umah die... at last lepas gak rindu ika kat dia n dapat tengok baby boy die tu... baby dia sangat comelll ok... macam mama dia gak... hari tu si dak nurina ni masak kan spaghetti untuk ika n adik beradik n cousin.... thax my dear.... lepas dah raya kat umah kawan ika, kitorang jalan jalan kat Wangsa Walk...ni la first time ika jejak ke sana ok.. so betapa ika ni macam katak bawah tempurung tau... semua benda tak tau lagi... and malam tu juga, umah ika di serbu kawan kawan family ika.. especially kawan niaga kat HOT NITE BAZAAR...

Raya kelima....
Perjalanan yang belum berhenti lagi... waaaa.. berjalan sakan tau ika raya kali ni... kan ika ada bagi tau semalam yang kawan kawan niaga dari HOT NITE BAZAAR tempat family ika tu niaga datang kan... so hari ni pulak, kitorang balas kunjungan ke umah mereka... fair and square la kan... mula mula pergi umah mak long.. maklong buat kan kuew teaw gorang untuk kitorang semua.... so masing masing makan macam breakfirst la kan... lapar.. belum sarapan lagi... beerrrkkkk~!!!! ALHAMDULILLAH.... so perjalanan di teruskan ke umah abah... eeee....!!! dak ika ni, suka sangat citer pasal orang yang kita ni tak kenal tau.. dah la soh baca entri ni..pastu cakap pasal orang yang tak kenal...
Eh eh eh! Cill la.... jangan marah... abah ni kawan niaga family ika la... so kitorang pergi la umah dia sbb malam kelmarin dia dah datang umah ika kan... lepas tu kitorang raya sekali lagi ke umah mama ida... sebab mama nak ibu datang umah... coz masa kitorang raya umah mama ibu tak ikut... die sakit perut....biasa la sakit yang pasti akan menyerang time time raya ni...korang pon mesti kena serang juga kan dengan sakit ni... hehehhe


Raya keenam...
Orang cakap raya kena di nikmati betul betul kan?heheheh so... raya ika masih lagi berjalan lancer.. sebab makcik ika buat open house pula... umah die kat KL... cheras baru... haa kalo u all tau kat mana datang la raya umah dia... ala kalo dia tak kenal pon, cakap la ni time raya... sape sape pon bole datang beraya... heheheh tak la... jang buat giler.. kang kalo dia tany sape bagi tau umah dia kat sini.. korang cakap ika lak... habis ika kena serang dengan dia nanti... huhuhuh.. janji dengan makcik ika tu pukol 3 petang.. tapi di sebabkan kawan kawan ika and akak ika nak datang, kitorang kena extend kan masa nak pegi... lepas kawan kitorang dah balik... kitorang nak siap la cepat cepat... tiba tiba pakcik belah ayah pulak datang satu family dia... so takkan la nak suh balik kan... jadi kitorang layan la dulu tetamu kitorang tu then baru la kitorang bertolak ke cheras baru... dalam pukol 7.30 malam gak la sampai... heheheh janji pukol 3 tapi sampai 7.30 mlm... nak buat cm ne.. benda di luar jangkaan kan... huhuhuh


** ni la sebahagian cerita marathon raya mynameika... amacam?best tak? So u all mcm mana dengan raya u all pulak?best tak?ke lagi banyak plan dari raya ika? Meh la share same2...



You may also like

2 comments:

  1. kalau aida lak.. raya tahun ni lebih kurang sama je macam tahun lepas.. huhu

    ReplyDelete
  2. oo yeke... ika raya kali ni saja je nak buat kelainan....

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Faminine Scrub Wash Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Meeracle Gemstones Beauty Mega Wedding Malaysia 2017 Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jom jimat elektrik jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap