SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Teringat zaman-zaman first couple dulu... itulah antara kenangan paling indah dalam hidup..

/
3 Comments

Assalam semua...

Bila teringat saat-saat first couple dulu memang seronok. Ika rasa cerita ika kot yang paling unik sekali dari u all semua.. tetiba plak rasa nak share dengan u all kan cam ne ika couple dulu..
Ok mula2 cam ni... masa tu dalam tahun 2005 tak silap.. masa tu ika form 5.. sebelum2 ni memang ika tak pernah couple sampai la ika mengambil langkah ini dan tercipta la ‘in relationship’ dengan someone ni.. entah apsal plak kan bila dah form 5 tu tetiba lak ika bole terminat die.. padahal die dah ade kat sekolah tu dari form 1 lagi...

Sebab pertama ika suka kat die sebab die smart.. memang smart la.. pada mata ika la.. tak tau pada mata orang lain kan..and unik nye kat die tu,muka die macam mix.. dah la putih, memang kacukan habis la... dan sejak tu la mata ni pantang betol Nampak mamat tu... kebetulan plak kelas ika dengan die sebelah menyebelah je bebbb...!! apa lagi mata ni memang selalu memainkan peranan die la sebagai sang yang melihat...

Orang kata kalo dah laluan jodoh tu macam2 bole berlaku kan.. ye dak? Kebetulan pulak time tu adik ika ni die bole la di katakan rapat dengan mamat tu... masa tu ika memang tak tau sape nama die.. ika pon guna peluang yang ada dok korek dengan adik ika tu...tanya punye Tanya tup tup dapat dohh nama die... SYAFIQ... haa gitula ejanya nama dia... pastu usaha ika belum lagi sampai pengakhiranya... untuk dapat kan nombor telefon dia plak,ika sebelum tu dah dok selidik kat hp adik ika tu... search2 dapat dah nama die kat situ.. tapi tak terus amik... esoknye baru ika Tanya,

kina, ko ada tak no. Budak tu?”
“ ade.”
“angah nak bole?”
“amik la... “

Heheheh dalam hati tika itu dah bergelodak gembira daahhhh... so mula la proses penyamaran.. jeng jeng jeng... malam tu juga dah start dah... di sebabkan ika tak nak die tau sape ika, ika pon pakai la nama samaran NAZIRAH... hehehe sedap plak pilih nama tu.. tak bole bla betol... langkah pertama bermula..tet tet!! buat miscol dulu.. dalam hati tunggu balasan dari die plak... bunyi lagu hp nokia 3210.. Balas la plakkkk... hehehe gatai tau... so bermula la sms diantara ika dan si dia..

“hai!”
“hai! Eemm sape ni?”
“saya nazirah.”
“nazirah? Budak mana ek?”
“saya budak meru.”
“mana dapat no.ni?”
“eemm ada kawan saya kat SMKTKU bagi”
“kawan awk?die kelas mana?”
“eemm dia tak kasi bgtau la..nanti awk cari die plak!”
“eh tak la.. sy tak cari pon.. awk bgtau je la..”
“eemm nantila sampai masa sy bgtau ek.. eemm ni saya msj, awek tak mrh ke?” hehhehe tektik nak pancing nak tau die dah ade awek ke belom..
“eh saya mana ade awek.. ni awk msj bf awk x mrh ke?” hehehe die tny plakkk... green light nii...
“eemm tak la.. sy pon xde bf lagi...”

Ni kalo nak citer ape yang kitorang dok msj sepanjang malam tu memang tak kan habis la kan... dannn sampai la satu saat.. ika ada Tanya die...

Sms lagi ni...

“eemm awk suka pompuan yang mcm mana?”

haaa ni kompom korang pon pernah Tanya masa nak ngorat partner korang dulu kan?kan?kan?

“hhmmm saya suka pompuan yang penyanyang,ambil berat,romantic,bla bla bla bla....”

huuu ade yg x ingat la plak cz byk yg die bgtau...

pastu awk plak cm ne?suka laki yg cm ne?”die tny ika lak...

“saya suka laki yang dapat terima saya seadanya,penyayang,romantic,caring, and yang penting tak tinggal solat.”

Pastu nak tau die jawab pe?

“eemm kalo sy bole jadi yg mcm yng awk nak tu bole?”

dalam hati terkejut betol! Biar betol mamat ni... ko tu dah la tak kenal aku ni mcm mana... giler ke?

“tapi saya ni tak mcm pompuan lain.”

Heee masa ni nak rendah diri plak kannn... sje nak tgk reaksi die...

knp plak?”

“eemm saya ni gemok,pendek, hitam... takkan awk suka kat saya... awk tak malu ke?”

“tak!”

haaaa.... biar betol mamat ni!!

Dan selepas kenyataan itu la... kitorang dah ade ‘in relationship’ alam maya.... pelik kan? Cam ne bole couple dalam keadaan cm nii...

Sejak tu kalo ika nak pegi sekola..peehhh baju tak nak ronyok2 ok!!! Hari2 basuh... hari2 iron baju nii... minyak wangi tu kalah perfume pengetua tau.... wangi2 pakai... walaupon masa tu hanya ika je yang tau die,tapi die tak tau sape ika... sampai kan kadang2 tu kalo terserempak dengan die rasa mcm die tau jee.... heheh punye la takot kantoi kan... dan begitula hari2 seterusnye.... ika akan sentiasa perhatikan dia, dia buat ape, dengan sape, semua la ika tau...

Sampai la satu saat, ika ada bgtau kat ex die apa yang ika buat semua tu... dan die pon advice la kat ika,

“baik ko terus terang je kat die yang ko sape.. die ni ika... tak suka orang tipu die..”

Lepas tu ika dok pikir... eemmm cm ne la nak terus terang dengan die nii... kang kalo aku terus terang kang die malu nak terima aku.. tapi ape2 pon ika bagitau gak la kat die sape ika sebenarnye...
Dan petang tu,ika sms die...kebetulan esoknye cuti..so ika amikla chance nak terus terang dengan die.. kalo ade ape2 terjadi tak la jumpe die time sekolah nanti..

“eemm awk..saya ada hal nak bagitau awk...”

“ape die awk?”

“sebenarnye saya nak terus trg kat awk stu benda ni.. and pasni kalo awk tak dpat terima saya,xpe saya faham...”

“ape benda nye awk?”

“sebenarnya saya bukan Nazirah..saya atikah budak kelas 5D.. orang yang saya cakap kawan saya kat SMKTKU tu,tu la saya.”

Pastu korang nak tau... die tak terus balas tau... hati ni jangan cakap lahh... resah memnjang.... baring tak kena, tidur tak kena,duduk tak kena... huuuuhhh dah mcm2 dh otak ni pikir... apsal la die senyap nii...
Dan segala penantian berakhir... malam tu die coll.... eeee die coll weeiii... nak cakap ape nii... fuhh fuuhh... tarik nafasss.... huuuuhhh ok!

eemm hello...”

“hello...so.. macam mana dengan hubungan kita ni?”

Alamak! Nape die Tanya macam tu??bersedia la mata untuk nangis!!

eemm macam mana ape?”

“eemm yela,hubungan kita dulu tu?”

“eemm terpulang la kat awk.. awk mcm mana?”

“saya ok je..”

“ok je?maksud awk?”

“ saya tak kisah.. saya boleh teruskan hubungan tu...”

Haaaaaaaa!!!!! Biar betulll!!! Memang dalam cerita ika ni banyak pakai persoalan biar betol.. huuuu mamat ni waras ke?die tak kisah ke aku macam ni?die bole terima aku ke?

“err... kalo awk ok,saya ok jugak la...” dalam hati menjerit weeiii....

“emm ok la bye!”

“ok bye”

Waahhhh!!!!! Masa ni ika tak tau nak cakap ape dah.. hepinye hanya tuhan je la yang tau.... sampai dah naik penat dah mulut ni dok senyum.. hati ni masih lagi berdebar... macam mana la esok sekolah ni? Aku nak lalu mana? Haaa korang bayang la ape jadi pastu... =P




You may also like

3 comments:

  1. hihihii.. baca cerita ni terkenang plak saya dengan kisah kapel saya dulu2.. penuh dengan kenangan.. apa pun ol de best ye..

    ReplyDelete
  2. lepas tu apa jdi???? huhuhu


    best baca cite nieh! ;) ;)

    ReplyDelete
  3. GenMerah : mmg antara banyak2 kisah cinta,cinta pertama la paling indah... kan?

    maryan: hehehe agak2 ape jadi?hepi ever after tak?huhuh

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Faminine Scrub Wash Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Meeracle Gemstones Beauty Mega Wedding Malaysia 2017 Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jom jimat elektrik jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap