SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

Cita cita kamu dah besar nanti nak jadi ape?[nak jadi permaisuri bole?]

/
0 Comments

Assalam semua ^_^

Saya dah lama dah simpan hasrat ni... dulu masa kecik kecik saya selalu tengok citer snow white, Cinderella, sleeping beauty,... sejak dari tu saya dah simpan angan angan merangkap cita cita yang saya nak jadi permaisuri...



Mula mula saya pilih nak jadi macam snow white.. jenuh dah saya borak dengan burung, arnab, tupai,kura kura,kijang,tapi diorang buat bodoh je dengan saya... eee geram nyee... takpe takpe saya bole bersabar lagi... kali ni saya nak tunggu salji pulak.. jenuh saya dok tunggu,masa krismas... tak gak salji turun kat Malaysia ni... aarrgghhh!!! Dah mula la fedup nii.... takpe takpe.. dalam citer snow white tu, pas nenek tua bagi makan apple, die pengsan pastu baru prince datang kan? So saya buat keputusan untuk pergi umah orang tua tua.. kot kot ada nenek tu nak bagi makan apple... bile dah sampai je... memang dah rezeki saya la katakan... ada nenek tua datang... tapiiii... dia bagi saya karipap yang die tak habis makan... ahhhh!!! Sakit nye hati... so saya bla je... jadi cancel la nak jadi macam snow white!



Tapi saya tak putus asa... saya masih ada lagi dua watak yang bole saya ikut... so saya decide yang ke dua kali.. saya nak jadi macam Cinderella... dalam citer tu, Cinderella seorang budak pompuan yang rajin... macam saya la... ibu saya kata saya ni rajin.. pandai buat keje umah... so saya rasa saya layak la nak jadi macam Cinderella.. tapi mana saya nak cari ibu tiri yang jahat ek? So saya rasa saya bole dapat kan seseorang yang jahat macam watak ibu tiri tu,saya kena jadi orang gaji la... tapi kat umah orang kaya kaya... sebab diorang mesti akan pergi pesta tari menari... so saya pon bergerak la keesokkan harinya ke rumah yang di tuju... pergi punye pergi.... semua rumah orang kaya kaya kat situ dah penuh... semua dah ada orang gaji... aahhhh!!! Leceh la cam ni... tak mo la jadi Cinderella..buat penat je jalan ke sana sampai keluar peluh!



Last chance yang saya ada..sleeping beauty... kejenye hanya tido pastu ada prince datang sedar kan saya... dan dengan yakin nye saya lakukan kan... ala setakat tido apa la sangat... tak penat pon... so saya pon tido... tido punye tido... tak sampai setengah hari pon... saya dengar satu suara....

“ wooiiii!!!! Anak dara apa ni bangun lambat!!! Matahari dah tegak dah tak reti reti nak bangun!!!!”


Eemmm ibu saya dah bebel la... sakitnye telinga kena marah... so saya tak nak la jadi permaisuri... saya dah tekad... saya dah berazam... yang saya nak jadi original MYNAMEIKA a.k.a IKA je la... ni baru best.... kan kan? =)




You may also like

No comments:

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap