SELAMAT DATANG KE BLOG **atikahnorbaki.com** FEEL FREE TO FOLLOW ME YA... =)

ALHAMDULILLAH... penghijrahan ARTIS MALAYSIA kini...

/
9 Comments
Assalam dan Salam Jumaat buat semua blogger yang mungkin sedang sibuk menjalankan tugas masing2 sekarang... Dan pada blogger yang tengah nak update blog mcm ika sekarang ni mudah2an dapat la buat suatu entri yang menarik untuk semua reader... Lama juga ika tinggal kan blog ika ni kan... Macam ika cakap hari tu la, ika agak bz sangat2 sekarang ni... Kalo ika on pon blog ni, ika just baca updated dari u all semua je,nama ika nak update blog, mmg tak la.. yela keterbatasan masa ika sekarang ni tak mengizinkan ika buat semua tu... 

Tapi ape2 pon terima kasih ika ucapkan buat u all yang masih sudi datang baca... even u all tak tinggal kan komen pon, u all jadi silent reader pon dah buat ika rasa thankful sgt... ok brbalik pada tajuk ika tu, ika terbuka la nak cerita tentang artis malaysia yang dah byk berubah...ada yang berubah jadi baik, ada yang sebalik nya.. tapi ika bukan nak mengkritik sesiapa pon sekarang ni, cuma nak kongsi cerita apa yang ada dalam kepala ika sekarang...

ok sebelum tu kita tengok dulu pic2 ni ek... sumber asas adalah dari ENCIK GOOGLE la... hehehhe as usuall :






ok dah tengok? ini hanya sebahagian dari pic2 artis MALAYSIA sekarang... ALHAMDULILLAH sebab kebanyakkan mereka yang dulu tak bertudung, kini di beri hidayah ALLAH untuk menghayati indah nya jika mereka bertudung... dan ika rasa mungkin di sebabkan banyak dah fesyen tudung yang mudah di pakai menaraik perhatian mereka untuk bertudung... tapi tak kisah la ape pon yang merubah mereka untuk bertudung, yang penting mereka dah tau tanggung jawab mereka sebagai seorang HAMBA ALLAH... 

Dulu kita selalu di bayangi, kalo jadi artis, memang suatu kemestian untuk mempunyai gaya yang seksi dan ikut permintaan market dunia artis... tapi now, artis malaysia lebih bijak memilih jalan untuk diri mereka sndiri.... Bagi ika, sebahagian mereka ni dah layak di jadikkan ikon buat kita semua... sebab di malaysia ni, dah jadi seperti suatu kemestian yang artis perlu membawa ikon yang baik buat viewer, untuk kita jadi kan sebagai suatu sandaran... 

Dan ada yang kata, bertudung tapi jadi artis, tak DOSA ke? kita kena ingat itu bukan kuasa kita nak menilai kerja mereka... apa yang penting kita doakan mereka dan juga umat Islam lain berada dalam lindungan yang ESA... AMIN.... =)


** Tapi ika harap la yang suatu hari nanti ARTIS yang ika minat ni, dapat pakai tudung yang sebenar2nya... amin,... =)





You may also like

9 comments:

  1. suke tgk irma b'tudung.....btol ker die mmg dh b'tudung?

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..sama la deela pun harap sgt ct dpt pakai tudung sepenuhnyer bkn sparuh2 hihi :P

    Meh singgah: Seksinya Dia!!!

    ReplyDelete
  3. nikaviolet : hehehe ika dgr2 je.. tapi rasanya btl kot.. hopefully btl lak kan...

    fadheela : hehehhe sama la kita... harap sgt kan...

    ReplyDelete
  4. diaorang kalau pakai tudung nampak lagi cantik kan...


    New Entry: Temubual Cikgu Shida bersama Hot.fm

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..berkekalan la hendaknye...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum...

    Artis pada gambar terakhir tu laki dia tak suruh atau tak memberi galakkan pakai tudung... Dan tuan punya badan pun kenalah menggerakkan diri sendiri untuk berubah.

    ReplyDelete
  7. baguslah ramai dah bertudungkan..
    eh irma tu btol ek bertdung ??

    ReplyDelete
  8. Baguslah..atleast ada juga perkembangan yang baik kan..:)

    ReplyDelete
  9. sangat gembira bila farah af dan irma pakai tudung!
    l.o.v.e them more.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Labels

Blogger info terbaru info terkini info santai Blogger Popular info traffic blog #cabaran30hari Event Blogger Media review movie Produk Review SBB2014 BLOGGER IDOL Blogger Apps Buffet Ramadhan 2014 Instagram SBBYEOS2014 blog kontroversi lesen L AGENSI CARI JODOH Apps Playstore Baby Mia BlogIt Blogger contest Blogpost CARI JODOH MALAYSIA Drama Preview E-COSWAY Gadget Murah Google Playstore Impiana Hotel Impiana Hotel KLCC JODOH SELFIE Sepetang Bersama Blogger TCEB Thailand Exhibition baby sitter blog a.k.a Diari. cerita aku drama seludup fesyen plus size food review itisnotaboutsize kawan aku mati dalam rumah sewa networking blog pemenang #masukdramaseludup selfie dan keyakinan diri 1 MALAYSIA 7 Petala Cinta AIDILADHA 2012 AIDILAHDA 2012 ATURCARA Account Keek Adam Ahmad Syukri Anugerah meleTOP Era Apps Camera360 Apps Keek Aurora Italia Jewellery BALASAN DUNIA BLOG SURAM BLOGGER AREA MEDIA EXPERT (ADVERTORIAL MURAH) Baby skin care Baju Ibu mengandung Baju Trend Terkini Baling anak Bayi Terseliuh Berbaik sangka pada Allah Blouse Butik Online CERITA KORBAN COSWAY CSR PROGRAMME Camera360 Campaign Power of Doing Good Career Cathing Fire Celebrity Faminine Scrub Wash Celebrity Lass Cinta Allah s.w.t. Cinta Manusia Clip Lens Coming Mommy Cool Hijab DATO' SITI NURHALIZA DERMAGIC SIMPLYSITI DOKTOR Daging Paprik Detik Terindah Bersama Fair & Lovely Disney Junior: Power of Doing Good Doa Ibu Doktorbudak Download Apps Keek Drama Bicara Hati Dress EVENT Eman Manan Fesyen Filem Animasi SuperSquad Filem Biopik Saloma Floria 2014 GEMA GEGAR VAGANZA Gadget Impian Gadget Tab Lenovo Gambar kahwin syanie Google Friend Connect Google Plus HARI RAYA AIDILADHA 2012 HASHTAG HUKUM DUNIA Harum Malam Original Hebahan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Hotel Melaka Hotel Sixty Six Hujung minggu Iklan fair & lovely JajaZz FashioniStaR Jalinan Kasih Ramadhan Jawatan Kosong Jenayah Jihad Iskandar Johnson's Baby KAMI HISTERIA KARMA KEDAI RAKYAT 1 MALAYSIA. KEDAI KAIN 1 MALAYSIA KHR AVI KTM KURSUS KORBAN Kawan Keek Kelas Memandu Kelebihan Harum Malam Keretapi Tanah Melayu Kerja kosong Kerjaya Kisah Adam dan Alya LAMAN SOSIAL Lady Boss Laman Kayangan Shah Alam. Food Review. Lifestyle Blog MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 MASTER FOREX TERHEBAT 2015 MLM MULTI LEVEL MARKETING Malaya Bank Berhad Maleficent Mama Mia Mamil® MomMe Saturdays Masak Paprik Masakan Thai Maybank2u Meeracle Gemstones Beauty Mega Wedding Malaysia 2017 Minda Bawah Sedar Minuman Jus Walit Ginseng My Calendar Nasi Arab Mandy OKI SETIANA DEWI OMGFEST PART 2 PESERTA MAHARAJA LAWAK 2012 Paste sup ani utara Pemikiran Bawah Sedar Percutian Keluarga Perkahwinan Contract. Perniagaan Online Personal Blog Petua hilang bau badan Photo Grid Power bank murah Produk hilangkan bau badan REJECTION Restu Ibu SAPS Ibu Bapa SAPS Ibu Bapa - Saps NKRA SAPS Ibu Bapa 2017 SAPS Semakan Ibu Bapa SAPS semakan secara online SEKOLAH RENDAH AGAMA BATU BELAH SENARAI PESERTA SN GADGET Safety Seminar buat duit dengan affiliate Seri Emas Sindiket tarik kereta Sleeping Beauty Somebody Like Me Style 2013 Syawal 2014 Tab Lenovo Taman Buaya Melaka Telemarketing Teman tapi Mesra The Hunger Games The captain steamboat TruDtox UPDATE BLOG Uitm Uitm Final exam Uncle Jack Fried Chicken Vanilla Coklat slot Lestary TV3 Wak Doyok Walit Ginseng Wechat aidilfitri 2015 akademi fantasia 2014 alasan untuk bahagia ampang atikahnorbaki audition af azam 2015 baling tingkat tiga bangunan barang bayi pupular barangan bayi bazaar ramadhan 2017 bazaar ramadhan klang bazaar ramadhan shah alam belajar memandu beli online barang bayi bila kucing bercakap bina network blog blog tak mesra seo blogg bridesmaid buang anak buffet ramadhan de palma hotel shah alam busy cabaran iphone 5s catering catuan air catuan air selangor 2014 cerita adaptasi novel cityskin medispa contoh nilai kemanusiaan denaihati driving test e-ADVERT ekor kucing finas petaling jaya free postage gemok is ohsem! hair rich trichology hantaran mahal hantaran melambung tinggi hantaran perkahwinan hari guru 2014 hilang keyakinan diri iPhone 5s iklan iklan terbaru islamic conference islamic cruise jom jimat elektrik jpj kelompok kerja krisdayanti dan raul lemos krisdayanti sah menjadi isteri kuala lumpur kucing lesen P lesson monopod motherhood.com.my nadi putera nilai murni kepada kanak-kanak nursery pelayaran islamic pelayaran islamik 3.0 pelayaran kerohanian pengapit idaman pernikahan krisdayanti practical training program affiliate pusat jagaan kanak-kanak rashidun caliph conference raya 2015 resepi spaghetti cabonara salam kosong-kosong salam lebaran 2015 selamat hari bapa 2015 seludup shatris catering single housewife spaghetti cabonara steamboat area klang steamboat murah student practical training suruhanjaya perkhidmatan awam syanie syanie bertunang syanie dan nadi putera tahun 2015 tahun baru 2015 tarik kereta travel tips ujibakat drama seludup wassap